6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Dadaş Bakan tatilde hasret giderdi

Bayram tatilini memleketi Erzurum’da geçiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bayram kültürünün mutlaka yaşatılması gerektiğini belirterek, Kurban Bayramı’nın ibadetin yanı sıra hayvancılık sektörü ve et bulamayan insanlar için güzel bir hadise olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün Erzurum Büyükşehir Belediyesi personeli ve vatandaşlarla bir düğün salonunda düzenlenen programda bayramlaştı. Salondaki vatandaşlarla tek tek tokalaşan Bakan Akdağ, yaptığı konuşmada geçmiş bayram günlerini ve Erzurum’da bayram geleneklerini anlattı. Bakan Akdağ, "Erzurumlular olarak bu geleneğin yaşatılmasında gösterilen özen için ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Bayram geleneklerinin mutlaka yaşatılması gerektiğini söyleyen Bakan Akdağ, "Avrupa Birliği eşiğindeyiz. Birçok Avrupa ülkesini gezip görüyoruz. Belki birçok ülke bizden ilerde, daha zengin. Bazı sistemleri bizden daha gelişmiş. Ama aile hayatı ve geleneklerimiz açısından inanın biz çok öndeyiz. Daha şehirli, daha modern bir toplum oldukça ne kadar farklılaşırsak farklılaşalım, mutlaka bayram geleneklerini yaşatmak zorundayız. Mutlu olmak istiyorsak, çocuklarımızın bize, bizim anne-babalarımıza davrandığımız gibi davranmasını istiyorsak, bu gelenekleri sürdürmeliyiz" diye konuştu.

Her Kurban Bayramı öncesinde "Kurban kesilmeli mi kesilmemeli mi?" şeklinde tartışmaların yaşandığını ifade eden Bakan Recep Akdağ, "Bir kere Kurban Bayramları bir ibadet olmasının yanı sıra, hayvancılık sektörünün canlanması açısından inanılmaz güzel bir hadise. Ayrıca önemli bir protein kaynağı olan eti bulamayanlar için de bu ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir olay. Siz zannediyor musunuz ki, yılda bir kez et yüzü gören insanlar kendisine hediye edilen birkaç kilogram eti hemen tüketiyor. Onu uzunca bir süre kullanmak için gerekeni yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Bayramlaşma törenine Sağlık Bakanı Akdağ’ın yanı sıra Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Mustafa Nuri Akbulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, daire müdürleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 14:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?