6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Dadaş Film Festivali' başladı

Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Dadaş Film tarafından organize edilen 3. Uluslararası Dadaş Film Festivali, onur ödüllerinin dağıtıldığı törenle başladı. 

Törende ödül alan ünlü sanatçı Fatma Girik, esprileriyle davetlileri güldürdü.
3. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin açılış töreni, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Erzurum Valisi Sami Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, bürokratlar, ünlü sanatçılar Fatma Girik, Bulut Aras, Meral Konrad, Şemsi İnkaya, yönetmenler ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenin sunuculuğunu sanatçılar Vildan Atasever ile Can Kozan yaptı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Vildan Atasever, Erzurumlu ve bir 'Dadaş' olduğunu belirterek, festivali organize edenleri kutladı. 

Dadaş Film Yönetim Kurulu Başkanı Nil Gürpınar, yaptığı konuşmada, bu yılki festivale Türk Cumhuriyetleri'nin katılmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Korkmaz ile Vali Bulut'un konuşmalarından sonra onur ödüllerinin dağıtımına geçildi. Onur ödülüne layık görülen yönetmen Yılmaz Atadeniz, ödülünü alkışlar arasında aldı. Festival jürisi tarafından onur ödülüne layık görülen Şener Şen, Memduh Ün, Safa Önal, Yücel Çakmaklı ve Nuri Bilge Ceylan mazeretleri sebebiyle törene katılamazken, yönetmen Yücel Çakmaklı'nın ödülünü adına sanatçı Bulut Aras aldı. 

Festivalde onur ödülüne layık görülen ünlü sanatçı Fatma Girik, sinemadaki 51. yılını da kutladı. Sahneye çıkarken Vildan Atasever'in elini öperek karşıladığı ünlü sanatçı, ödülünü Vali Bulut'un elinden aldı. Sineme dünyasında 51. yılını doldurduğunu belirten Girik, aldığı ödülün öneminin büyük olduğunu söyledi. Gençlik yıllarında da birçok ödül aldığını anlatan Girik, "Ancak bu ödül, sanatınızı, mesleğinizi en iyi şekilde yaptığınızı gösterir. Onun için bu ödül çok güzel ve hoş" dedi. 

Fatma Girik, daha sonra rahatsızlığı sebebiyle törene katılamayan hayat arkadaşı Safa Önal'ın ödülünü de Vali Bulut'tan aldı. Vali Bulut'a sarılan Girik, yaptığı esprilerle salondakileri güldürdü. 

Festival çerçevesinde ayrıca, açılış töreninin yapılacağı salonun önünde film afişlerinden oluşan bir sergi açıldı. Sergiyi gezerek eski afişlerini inceleyen Fatma Girik, hayranlarının ilgi odağı oldu. Sergiyi gezen davetlilerle fotoğraf çektiren Girik, eski afişlerle anılarını tazeledi. Festivale katılan Bulut Aras'a da büyük ilgi gösteren sinemaseverler, sanatçıyla fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştılar.
3 Aralık'a kadar sürecek festival kapsamında film gösterimleri, konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 11:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?