4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Dadaş Film Festivali başlıyor

DADAŞ FİLM FESTİVALİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENECEK

Erzurum’da bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali yarın düzenlenecek olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. 23-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde 3 ayrı salonda yaklaşık 60 film gösterimi yapılacak.

Festival Başkanı Dadaş Film Yönetim kurulu Başkanı Nil Gürpınar, Kültür Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilen festivalin bu yılki onur konuklarının Ediz Hun, Ayla Algan ve Kenan Ormanlar olacağını açıkladı.

Festivalin yarın tarihi Çifte Minareli Medrese’de düzenlenecek Ediz Hun film afişleri sergisinin ardından kortej yürüyüşü düzenleneceğini belirten Nil Gürpınar, festivale Türk sinemasının çok değerli sanatçılarının konuk olacağını bildirdi.

Festivalin bu yılki temasının “Çevre ve İnsan Gerçeği” olacağını hatırlatan Festival Başkanı Gürpınar, bu yılki organizasyonda ilk kez kortej yürüyüşü düzenleyerek festivali halkla buluşturmak istediklerini kaydetti.

İyi bir organizasyon gerçekleştirmek için çaba gösterdiklerini iyi bir ekibe sahip olduğunu ve kısıtlı imkanlara rağmen festivali çok daha geniş kitlelere yaymak ve duyurmak için çaba gösterdiklerini anlatan Gürpınar, kurumlardan arzu ettikleri desteği alamadıklarını söyledi.

Festival kapsamında yarın Onur Ödülleri töreni düzenleneceğini ifade eden Gürpınar, 25 Ekim Pazar günü de ödül töreni yapmayı planladıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 14:55:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 16:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?