4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Dadaş Film Festivali start aldı

DADAŞ FİLM FESTİVALİ

Erzurum'da bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali, bugün Tarihi Çifte Minareli Medrese önünde başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı.

Festival kapsamında Çifte Minareli Medrese'de düzenlenen ''Ediz Hun Film Afişleri'' sergisinin ardından kortej yürüyüşü yapıldı. Havuzbaşı Atatürk anıtına kadar yapılan yürüyüşe, Ediz Hun, Ayla Algan ve Kenan Ormanlar gibi sanatçıların yanısıra öğrenciler katıldı. Daha sonra Havuzbaşı Atatürk anıtına çelenk bırakılarak program sonlandırıldı.

23- 27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde 3 ayrı salonda yaklaşık 60 film gösterimi yapılacak. Festival Başkanı Dadaş Film Yönetim Kurulu Başkanı Nil Gürpınar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile gerçekleştirilen festivalin bu yılki onur konuklarının Ediz Hun, Ayla Algan ve Kenan Ormanlar olduğunu belirtti.

Festivalin bu yılki temasının 'Çevre ve İnsan Gerçeği' olduğunu hatırlatan Festival Başkanı Gürpınar, iyi bir organizasyon gerçekleştirmek için çaba gösterdiklerini, iyi bir ekibe sahip olduğunu ve kısıtlı imkanlara rağmen festivali çok daha geniş kitlelere yaymak ve duyurmak için çaba gösterdiklerini bildirdi.

DADAŞ FİLM FESTİVALİ
DADAŞ FİLM FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 18:09:03
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 18:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?