4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Dadaş Kızı gönülleri fethetti

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Bayramına katılan Erzurumlu şair Zekiye Çomaklı birincilikle döndü.

17 ülkenin katılımı ile 4 gün süren Şairler Bayramında Erzurumlu şair Çomaklı şiirleriyle dinleyicilerden yoğun ilgi ve alkış aldı.
Araştırmacı-Yazar-Şair Zekiye Çomaklı, “Böylesine anlamlı bir ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum” dedi.


Kendisine ait üç şiir kitabında da yer alan Dadaş Kızıyım isimli şirini seslendiren Çomaklı, Barış Manço Kültür Merkezi salonunda ayakta alkışlandı. Hem Türkiye’den hem yurt dışından katılan ozan ve şairlerin yanı sıra salonu dolduran dinleyicilerden yoğun destek alan Çomaklı gecenin bitiminde kendisi ile tanışmak isteyen şiir sevenlerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti.
Almanya, Kıbrıs, Türkmenistan, Kosova, Kırgızistan, Kırım, Irak-Kerkük, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Fransa, Bulgaristan, Kazakistan gibi on yedi ülkenin katıldığı şölende altı dalda yapılan yarışmada dereceye giren katılımcılar düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.


Türkü, lebdeğmez, atışma, muamma, şiir okuma ve şiir yazma dallarında yarışan aşıkla ve şairlerden dereceye girenler şu şekilde belirlendi;
“Türkü dalında birinci Abdikerim İlmatov, ikinci Kurban Purveli, üçüncü Sevil Hıdırova, Lebdeğmez dalında birinci Murat Tanrıverdi, ikinci Cemal Alper, üçüncü Yakup Temeli, Atışma dalında birinci Arif İnan Yıldırım, ikinci Ali Rıza Ezgi, üçüncü Cemal Alper, Muamma dalında birinci Murat Ozanoğlu."
Şairlerde ise şiir yazma dalında birinci Nadirbeg Alimbegov, ikinci Melek Temel, üçüncü Vahdettin Işıldak, şiir okuma dalında birinci Zekiye Çomaklı, ikinci Ali Daşkın, üçüncü Mustafa Çolak, üçüncü ise Zeynep Kabasakal oldu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tiny IP: 78.172.90.xxx Tarih : 10.07.2009 13:59:57

valla ne okuduğunu bilmiyorum ama benim bildiğim böyle ödülleri hak eden kişilere verilmesi. en önemlisi kişiliği yerine oturmuş kişilere verilmesi ödülü kimin verdiği bilinmez kesinlikle akp tabanlı bir ödül ve akp taraftarı kişiliği oturmamış kişi alıyor. söylenecek birşey yok hayırlı olsun