4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Dadaş mucit canavara savaş açtı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde elektrik teknisyeni olarak görev yapan dadaş mucit Abubekir Taşbaşı geliştirdiği 3 ayrı sistemle adeta trafik canavarına savaş açtı. Kendine ait 1993 model pikapta denediği buluşunda başarılı sonuç elde eden Taşbaşı, bu sayede trafik kazalarının önüne büyük ölçüde geçileceğini söyledi.

Üç ayda geliştirdiği sistem hakkında bilgi veren Abubekir Taşbaşı (47), sistemin patentini aldıktan sonra uygulamaya geçireceğini söyledi. Üç sistemin 300 lira karşılığında isteyen sürücünün aracına taktırabileceğini ifade eden Taşbaşı, sistemin trafik yönetmeliğine konularak zorunlu hale getirilmesini istedi.

Sistem hakkında bilgi veren Taşbaşı “Torpido bölümüne yerleştirdiğim sigara paketi büyüklüğündeki bir sensör otomobilde alkol kokusunu algıladığı zaman sinyal veriyor ve üç saniye sonra stop ediyor. Sürücü bu üç saniye içerisinde trafiği aksatmamak için otomobili sağa çekmeli. Otomobil içindeki alkol kokusunun giderilmesi ile yeniden çalışıyor. Trafik kazalarında can kaybını büyük ölçüde önleyen emniyet kemeri takılmadan otomobil kesinlikle çalışmıyor. Otomobil hareket halindeyken emniyet kemeri çıkarılsa bile otomobil duruyor. Kazalara neden olan cep telefonu görüşmelerine de hoparlörlü sistem geliştirdim. Sürücü seyir halinde iken telefonu eliyle tutmadan megafon sayesinde uzaktan rahatlıkla karşısındaki ile konuşabiliyor” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 11:59:38
Güncelleme :12 Temmuz 2009 Pazar 12:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?