7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Dadaş şovu Rusları şaşırttı

DADAŞ ŞOV YAPTI ÇILGIN RUSLAR, ŞAŞTI KALDI

Palandöken Dağı'nda, yaptıkları çılgınlıklarla zihinlere kazınan Ruslar, soğuk üzerinde yapılan şovu görünce, "Sizler, bizden daha çılgınsınız" demekten kendilerini alamadılar. Erzurum'u dünyaya farklı bir çizgide tanıtmak için kolları sıvayan bayan kuaförler daha ilk denemede yabancı turistleri şovlarıyla büyülediler.

Türkiye'nin tanınmış bayan kuaförleri, Erzurum'un tanıtımı için kolları sıvadı. Şehrin görsel güzelliklerini, 'kar üzerinde saç şovu' yaparak dünyaya duyurmayı amaçlayan kuaförler aynı zamanda ünlü mankenleri de Erzurum'a getirmeyi amaçlıyor.

Palandöken'i dünya genelinde tanıtmak için kolları sıvayan kuaförler arasında bulunan Erzurumlu Ahmet Kemal Özerbaş, ilk denemeyi 3 bin rakımda yaparak bir ilke de imza attı. Özerbaş'ın şovunu gören Ruslar gözlerine inanamadı. Kar üstünde Erzurum'un yöresel kıyafeti olan bindallı giyinmiş kızların eksi 25 derece soğukta saç yaptırdıkları şovu yakından izleyen Ruslar, "Soğuktan donabilirsiniz" diyerek şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Bugüne kadar uluslararası çok sayıda yarışmada çeşitli dereceler elde eden Ahmet Kırıktarak Bayan Kuaför Salonu Ahmet Kemal Özerbaş, 3 bin metre rakımda yapılan denemenin Mart ayında dünyanın dikkatini çekmek için hazırlanacak şova hazırlık olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan bayan kuaförlerin katılacağı 'Kar üzerinde saç şovu' öncesinde ilk denemeyi yapan Özerbaş, "Ben Palandöken'deki atmosferi ölçeceğim ve diğer kuaför arkadaşlarıma yapacağımız şovda nasıl bir performans sergilemeleri gerekecek onu anlatacağım. Ama görünen o ki, Palandöken'de şova susamış yabancı turistler var. Onları doyurmak zor olacak. Özellikle Ruslar, Erzurum'un tanıtım şovuna bayılacak çünkü onlar herkesten çok şova meraklı" diye konuştu.

 

AMAÇ ERZURUM VE 2011'İN TANITIMI

Palandöken'de Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan tanıtım için hazırlıklara başlayan kuaförlerin son hazırlıklarını yaptıklarını kaydeden Dünya Kuaförler Konfederasyonu (CMC) Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölge Temsilcisi Ahmet Kemal Özerbaş, tek amaçlarının Erzurum'u tanıtmak olduğunu söyledi. Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında düzenlenen yarışmalara katıldığını belirten Özerbaş, "Yarışma veya şov neredeyse o şehre mankenler, tanınmış dünyaca ünlü kuaförler ve beraberinde basın ordusu gelir. Şovlar

yapılınca o bölgenin tanıtımı için hazırlanan çalışmalar güne damgasını vurur. Bizler de kuaförler olarak Erzurum'u tanıtmak ve kar üzerinde saç şovu yaparak Palandöken'in ismini daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyoruz'' dedi.

Erzurum'un tanıtımı için yıllardır başlattığı başarılı çalışmaları Palandöken'in zirvesinde yapılacak şovla taçlandırmak istediği belirten Özerbaş, "Mart ayında planladığımız şov gerçekleşirse sadece Erzurum'a değil, Türkiye'ye özel bir sürpriz hazırladım. Erzurum için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım ve kuaför arkadaşlarımın da bu konuda destekleri olacak" ifadelerini kullandı.

 

BİR İLKE İMZA ATTILAR

Palandöken'de ekibiyle birlikte karların üzerinde şov yaparak özellikle Rusların tüm dikkatlerini üzerinde toplayan Kırıktarak Bayan Kuaför Salonu işletmecisi Ahmet Kemal Özerbaş, yaptığı denemeyle bir ilke de imza atmış oldu. Dünyada ilk kez kar üzerinde saç şovu yaptığını belirten Özerbaş şöyle konuştu:

"Ekibimle birlikte Palandöken'in zirvesinde yaptığımız denemeye olan ilgi bizleri mutlu etti. Turistler, kayak yapmayı bıraktı ellerinde aldıkları cep telefonlarıyla bizleri çekmeye başladı. Birçoğu da hatıra fotoğrafı çektirdi. Ama bizleri en çok mutlu eden, yapılan tanıtım saç modellerine hayran kalmaları oldu. Özellikle dikkatimizi çeken bir nokta Rusların yakın ilgisinin fazla olmasıydı. Ruslar kayak yapmayı bırakarak yanımızda şovu izledi. Palandöken'deki yerli ve yabancı turistlerin yakın ilgisi

bize, doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Çünkü uluslararası çok sayıda yarışmada şovda aynı ilgiyi görüyoruz ve oralarda Erzurum için yapılan tanıtımları insanlar hayranlıkla izliyor. Bunu Palandöken'in zirvesinde yapmak için sabırsızlanıyoruz."

 

ERZURUMLULAR HEP Mİ ÇILGIN?

Rusların şaşkın bakışları arasında bindallı kıyafetli mankenleri karların üzerinde bezeterek saçlarını şekillendiren Özerbaş'a turistler, "Donacaksınız, böyle kar üzerinde eksi 30 dereceyi bulan soğukta saç yapılır mı" diye sormayı ihmal etmedi ve üstüne, "Siz çıldırmışsınız, hasta olacaksınız. Biz daha sıcak havada, mayo giyinerek güneşin tadını çıkartıyoruz. Ama siz çok soğuk bir günde böyle bir şov yapıyorsunuz. Bu mantık işi değil. Erzurumlular hep böyle çılgın mı" diye konuştu.

Palandöken'in zirvesinde bulunan yerli turistlerin de yakın ilgi gösterdiği şovda bindallı giyinen mankenlerin eksi 30 dereceyi bulan soğuk nedeniyle üşüdükleri ve titredikleri dikkatlerden kaçmadı.

DADAŞ ŞOV YAPTI ÇILGIN RUSLAR, ŞAŞTI KALDI
DADAŞ ŞOV YAPTI ÇILGIN RUSLAR, ŞAŞTI KALDI
DADAŞ ŞOV YAPTI ÇILGIN RUSLAR, ŞAŞTI KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 17:04:00
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 17:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?