7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Dadaşkent'te ilaçlama

Dadaşkent Belediyesi ekipleri belde sınırları içerisinde haşerelerle mücadele için ilaçlama çalışması başlattı.

Beldedeki çöp konteynırları ile park, bahçe ve ağaç bulunan alanlar sinek, sivrisinek, karasinek, ağaçlardaki tırtıl, yaprak bitleri, yaprak güveleri ve akarlar ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığa (KKKAH) yol açan keneye karşı etkin bir biçimde ilaçlama çalışması yapılıyor.

Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, çevre temizliğine büyük önem verdiklerini belirterek, ilaçlama çalışmalarıyla vatandaşa daha sağlıklı ve daha hijyenik bir çevre sunduklarını ifade etti.

Yaylalı, “Havaların iyice ısınmasıyla birlikte uçan ve yürüyen haşereler çevreye büyük ölçüde zarar vermektedir. Halkımıza daha sağlıklı ve hijyenik bir çevre sunmak için çalışıyoruz. Özellikle KKKAH’na neden olan keneler nedeniyle vatandaşımız artık park ve bahçelere çıkamaz duruma gelmiştir. Çok şükür böyle bir hastalığa beldemizde rastlanmadı. Belediye olarak vatandaşımızın gönül rahatlığıyla parklarda ve bahçelerde oturabilmeleri için ilaçlama yöntemiyle tedbirimizi almış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

İLAÇLAR KOKU VE LEKE YAPMIYOR

Beldeyi ilaçlama görevini üstlenen firmanın operatörü Vefa Aydeniz ise, haşerelerle mücadelede Dünya Sağlık Teşkilatı’nın öngördüğü ilaçları kullandıklarını söyledi. Aydeniz, Koku ve leke yapmayan, insan sağlığı için toksit değeri en az olan ilaçlar kullandıklarını vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 15:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre şahin IP: 88.250.60.xxx Tarih : 13.06.2008 19:34:32

başkanımıza tesekkür ederız basarılarının devamını dılerız.....