6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Dadaşkent'ten okullara yardım

Dadaşkent Belediyesi tarafından belde merkezi ve bağlı köylerde ki okullara eğitim yardımında bulundu. 

Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, beldeye bağlı Sakalıkesik, Özbek, Tınazlı, Adaçay, Yarımca, Aşağı Yenice köylerinde ve belde merkezindeki okullara yeni başlayan öğrenciler ile üst sınıflarda okuyan ihtiyaçlı öğrencilerin tamamına önlük, elbise, çanta, ayakkabı ve kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim yardımı yaptı. Eğitime katkı sağlamanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Başkan Yaylalı, "En büyük yatırımın insana ve eğitime yapılması gerektiğine inanmaktayız. Yarınlarımız olan çocuklarımıza elimizden gelen desteği vermeye her zaman olduğu gibi, bundan sonra da yardımcı olmaya gayret edeceğiz" dedi. 

ÇOCUKLARIMIZ, HERŞEYİMİZ
“Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onların geleceği bizim için her şeyden daha önemlidir” diyen Başkan Yaylalı, “Yaptığınız yol, park, bahçe, asfalt, kaldırım, bina bir süre sonra eskir. Ama yaptığınız gönül asla eskimez. Dadaşkent Belediyesi olarak klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyeciliğe de büyük önem veriyoruz. Eğitim hizmetlerimizi çok önemsiyoruz. Beldemizdeki tüm okulların her türlü ihtiyaçlarını gidererek, çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Amacımız yarınlarımız olan çocuklarımız, gençlerimiz ve onların ailelerine bu yolda destek olmaktır. Onlara yalnız olmadıkları mesajını vermektir” diye konuştu. 

Yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olması temennisinde de bulunan Başkan Yaylalı, eğitimin Türk milletinin özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlaşma sürecinde ilk adımın atıldığı öncelikli konulardan biri olduğunu ifade etti. 

Kalkınmanın temelinde eğitimin olduğunu vurgulayan Başkan Yaylalı,şunları kaydetti; "Kendimize, ailemize, vatanımıza, milletimize ve insanlığa faydalı olmanın yolu okuma-yazma öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilgiyi hurafeden ayırt eder ve çağdaş dünyada bilgi birikimine ulaşırız. Bir ülkede okur-yazar oranı ne kadar yüksek olursa o ülkede kalkınma ivme kazanır. Her alanda baş döndürücü değişimin ve gelişmelerin yaşandığı dünyamızda “Bilgi Toplumu” olma yarışı büyük bir hızla devam etmektedir. Tüm bu hızlı değişimlere ayak uydurmak, gerisinde kalmamak, hatta ön saflarında yer almak, ancak iyi eğitilmiş, top yekun eğitilmiş insan gücünün varlığı ile mümkün olacaktır. Ülkemizde, özellikle Cumhuriyetle birlikte başlatılan eğitim seferberliği ile büyük merhaleler kaydedilmiş ve bugünkü noktaya gelinmiştir. Eğitim sadece okullarda öğretmenlerle sürdürülen bir faaliyet olarak görmeden, halkıyla, yöneticileriyle, sivil toplum örgütleriyle, medyasıyla, hayırsever vatandaşlarıyla top yekun bir çabanın ürünü olmalıdır.”

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 17:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?