4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası

Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası Erzurum'da yapıldı. 50 ilden 60'ı bayan 200 sporcunun katıldığı şampiyonada sporcular 3 bin metrede zirveye koştular.


Palandöken Kayak Merkezi'nde yapılan yarışlarda genç bayanlar 4 kilometre, büyük bayanlar ve genç erkekler 8 kilometre ve büyük erkekler 11 kilometrelik parkurda yarıştılar. Erzurum şehir merkezinde başlayan ve Palandöken Kayak Merkezi'nin zirvesinde sona eren yarışlarda sporcular büyük efor harcadı. Yaklaşık 2 saat süren yarışlar sonunda genç erkeklerde birinciliği İstanbul'dan Aykut Taşdemir, ikinciliği Ağrı'dan Yusuf Alıcı, üçüncülüğü Nevşehir'den Mustafa Demir elde ederken, genç bayanlarda ise Kütahya'dan Elif Karabulut birinci, Ağrı'dan Derya Altıntaş ikinci, Isparta'dan Yasemin Can ise üçüncü oldu.


Yarışların büyükler kategorisinde ise bayanlarda Aksaray'dan Hülya Baştuğ birinci, Erzurum'dan Esra Güllü ikinci, Van'dan Süheyla Adıyaman üçüncü oldu. Erkeklerde ise Ankara'dan birinciliği Erkan Kuş, ikinciliği Elazığ'dan Ali Haydar Teköz, üçüncülüğü ise Aksaray'dan Erdinç Ekin elde etti.


Yarışlar sonunda Gençlik ve spor İl Müdürlüğü tesislerinde düzenlenen törende dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Erzurum'da düzenlenen Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren sporcular Avrupa Dağ Şampiyonası'nda milli takımı temsil etmeye hak kazandılar.


Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Erzurum'da ilk defa düzenlenen dağ koşusu yarışlarına 50 ilden 60'ı bayan toplam 200 sporcunun katıldığını söyledi. Dağ koşusunun mesafe olarak maratondan kısa olmasına rağmen sporcuların sürekli dağa tırmandığı için büyük efor sarf ettiklerini kaydeden Çintımar, Erzurum'da dereceye giren sporcuların Avrupa Dağ Koşusu'nda milli takım formasıyla Türkiye'yi temsil edeceklerini dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?