8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

DAGC ödülleri sahiplerini buldu

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nce (DAGC) her yıl genç gazetecileri teşvik etmek amacıyla düzenlenen "Yılın Başarılı Gazetecileri" yarışmasında dereceye giren basın mensuplarına ödülleri törenle dağıtıldı. 

Palandöken Ski Lodge Dedeman Otel'de yapılan törende konuşan DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, değerlendirme kurulunun, 87 eseri inceleyerek 35'ini ödüllendirdiğini hatırlattı. Başkan Özsoy, Doğu Anadolu'da basın mensuplarının zor şartlar altında, ekonomik özgürlükten ve sosyal güvenceden yoksun olarak kamu görevi yaptığını belirterek, yerel ve yaygın basın mensuplarının sorunlarını anlattı. Gazeteci ve gazeteciliğin tanımı, gazeteciler cemiyetlerinin yaptırımı konusunun bir statü altına alınmasını isteyen ve bu konuda Gazetecilik Meslek Yasası'nın çıkarılması için çalışıldığını anlatan Özsoy, "Basının sorunları var ancak, sorumlulukları da var. Doğru, tarafsız, güvenilir, yorumsuz habercilik yapmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları, bayrağı, vatan topraklarının bütünlüğü gibi sorumlulukları var. Biz, Atatürkçülük, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üniter yapısı ve Misak-ı Milli sınırları konusunda tarafız" dedi. 

Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Ukav da, gazeteciler cemiyetlerinin yaptıkları faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Ukav, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun çalışmalarını anlattığı konuşmasında, yerel ve yaygın basının sorunlarına da değindi. Ukav, gazetelerin teşviklerden yararlanması için ilgili yerlerle görüşme yaptıklarını belirterek, radyo ve televizyonlardan RTÜK'e kesilen payla televizyonlardan alınan yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi için temaslarda bulunduklarını kaydetti. 

Törende konuşmaların ardından ödül dağıtımına geçildi. Gazetecilere DAGC ödüllerinin yanı sıra Erzurum Büyükşehir, Palandöken, Kazım Karabekir ve Dadaşkent belediyelerinin de hediyeleri sunuldu. 

Yerel fotoğraf dalında İhlas Haber Ajansı Ardahan Muhabiri Alper Turgut ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'den, Yaygın fotoğraf dalında İhlas Haber Ajansı'ndan Ağrı Muhabiri Ahmet Genç ödülünü Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'dan, Yangın TV Haber Dalı'nda İhlas Haber Ajansı'ndan Ayhan Türkez'in ödülünü Erzurum Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz'dan, yaygın görüntü dalında İhlas Haber Ajansı'ndan Selçuk Bilirdönmez'in ödülünü ERÇİMSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, aynı dalda İhlas Haber Ajansı'ndan Erzincan Muhabiri İhsan Senir ödülünü Emniyet Müdürü Kamil Çolak'ın elinden aldı. 

Törende ayrıca bölgedeki gazeteciler cemiyetlerine verilen mesleki dayanışma ödüllerini Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Arslan adına yönetim kurulu üyeleri Ahmet Genç ve Orhan Akkurt, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sedat Varan, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Yaşar Yıldız, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nden Genel Sekreter Burhan Akyıldırım aldı. Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faik Bakoğlu ise mazereti sebebiyle törene katılamadı. 

DAGC yönetim özel ödülleri ise, turizm ve tanıtım alanında Erzurum'un dünyaya tanıtımı, turizm potansiyelinin geliştirilmesine hizmet ve çabalarından dolayı Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, kültür ve spor alanında; şehrin kültürel ve sosyal alandaki gelişmesine gösterdiği katkılarından dolayı Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, ekonomi alanında ise Erzurum'un iktisadi kalkınması ve istihdama katkılarından dolayı ERÇİMSAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'e verildi. Ödülleri DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, 2. Başkan Mehmet Şener ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi. 

Törene Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Yaşar Sütbeyaz, alt kademe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları, siyasi parti temsilcileri, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, TGF Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Ukav, DAGC eski Başkanları Mithat Turgutcan, Demir Bilirdönmez, TRT Bölge Müdürü Salih Lütfü Şengül, basın kuruluşlarının bölge ve il temsilcileri, Ağrı, Artvin, Bayburt, Kars illerinden Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, bölge illerinden ve Erzurum'dan çok sayıda gazeteci katıldı. 

Gecede ayrıca, valilik tarafından 2011 Üniversite Kış Oyunları için hazırlanan CD ile sunum yapılırken, bir süre önce hayata veda eden ünlü halk ozanı Yaşar Reyhani'nin de kendi sesinden eserleri misafirlere dinletildi. Program TRT Erzurum Radyosu Sanatçısı Vahit Alkır'ın yöre türkülerini seslendirdiği konseriyle sona erdi. 

Törene katılamayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Muzaffer Gülyurt, Mustafa Nuri Akbulut, Ömer Özyılmaz, Mücahit Daloğlu ve İbrahim Özdoğan, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, telgraflarıyla başarı dileklerini iletti.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 17:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NİHAT TÜRKOĞLU IP: 88.251.132.xxx Tarih : 25.04.2007 12:20:01
SAYIN AHMET GENÇ KARDEŞİM SEN BİZİM MEDARİ İFTİHARIMIZSIN SENİN ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TAKİP EDİYOR. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.SİZİN GİBİ İNSANLARIN AĞRI HALKINA ALLAHIN BAHŞETTİĞİ BİR ARMAĞANSINIZ.TEKRAKDAN SİZE VE ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLER ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN. CANIM KARDEŞİM