4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Dağcılar koruncuklar için tırmandı

DAĞCILAR KORUNCUKLAR İÇİN TIRMANDI

Anadolu Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün dağcıları, Türkiye’nin ve dünyanın değişik dağlarına Koruncuklar için tırmandı.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın (TKMÇV) 30. kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenledikleri 30. Yıl Zirve Tırmanışları’nı gerçekleştiren 17 dağcı bir yıl içinde 10 önemli zirve yaptı.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın 30. kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenledikleri 30. Yıl Zirve Tırmanışları, Anadolu Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün dağcıları tarafından Türkiye’nin ve dünyanın değişik dağlarına yapıldı. Ocak 2010 tarihinde başlayan proje kapsamında Koruncuklar için tırmanan 17 dağcı bir yıl içinde 10 önemli zirve yaptı.

BÜYÜK AĞRI DAĞI İLE ZİRVELER BİTTİ

Dağcıların ilk tırmanışı 3.268 metrelik Hasan Dağı oldu, ardından 3.750 metrelik Aladağlar, 3 bin 756 metrelik Demirkazık ve 2 bin 543 metrelik Uludağ tırmanışları geldi. Beşinci tırmanış sınırlarımızın dışındaki ilk tırmanış olma özelliğini taşıyan Kırgızistan’ın 6 bin102 metrelik Çapayev Dağı’na yapıldı. Dağcılar 4 bin 58 metrelik Süphan Dağı tırmanışını ve Haziran ayı içinde de Orta Anadolu’nun 3 bin 916 metre ile en yüksek zirvesi olan Erciyes Dağı’na ve “Koruncuk Kaşgarlı Mahmut Yolunda” ve “Koruncuk İpek Yolunda” temalarıyla Sultandağı’na tırmanışlar gerçekleştirdiler. 25 Haziran’da da Çin’deki 7 bin 546 metre yüksekliğindeki Muztag Ata’ya tırmanış yapan dağcılar projeyi 30 Aralık 2010 tarihinde 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Büyük Ağrı Dağı tırmanışıyla tamamladılar. Dağcılar her zirvede Koruncukların bayrağını gururla açarak o anı ölümsüzleştirdiler.

Projeyle ilgili görüşlerini açıklayan Anadolu Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Kadir Kaynar, Koruncukların umutlarını, gülücüklerini, hayallerini zirveye taşımaktan büyük mutluluk duyduklarını, Türkiye’nin çatısı Büyük Ağrı Dağı’ndan “El Ver Hayata Tutunsun” diye tüm Türkiye’ye seslendiklerini bildirdi.

TKMÇV Başkanı Mehmet Pınar Aran da tırmanışlarla ilgili açıklamasında, “Yeni çocukköyleri ile ülke genelinde daha çok Koruncuğa ulaşmak isteyen Vakfımızın 30. yılında Türkiye’nin dört bir yanındaki dağlara yapılan tırmanışların özel bir anlamı var. Bir dağın eteğinden zirvesine giden yolda Koruncuklarımızı, dağcıların küçük ama güven dolu adımları gibi sabırla geleceğe hazırlıyoruz,” dedi.

30. YIL ZİRVE TIRMANIŞLARINA KATILAN DAĞCILAR

Alper Dalkılıç, Ayhan Kılıç, Bülent Çınar, Cumhur Fevzi Baştuhan, Çağrı Yazıcı, Efecan Aytemiz, Esin Handal, Gökhan Bilgin, Gökhan Çağlar, Mesut Daşçı, Tayfun Polat, Hasan İleri, Hıdır Karadağ, İsmail Bulut, Murat Büyükbıçakcı, Mutlu Ataç, Özgür Keskin, Savaş Ekinci, Selim Geyik, Sönmez Erkaya, Yüksel Akti.

DAĞCILAR KORUNCUKLAR İÇİN TIRMANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 11:14:01
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 17:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?