7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Dağcılardan Cumhuriyet tırmanışı

DAĞCILARDAN CUMHURİYET TIRMANIŞI

Dağcılık İl Temsilcisi Çetin Bayram, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 252 katılımcı ile Cumhuriyet Tırmanışı yaptıklarını belirterek, “Etkinliğimiz yaşanan talihsiz kazanın gölgesinde kaldı. Biz bu kazanın olmasına çok üzüldük. Ancak rekor katılımla gerçekleşen tırmanışımız da fazlası ile desteklenmeliydi” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 87. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Cumhuriyet Tırmanışına rekor sayıda katılım oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi ve Dağcılık İl Temsilciliği’nin organize ettiği “Cumhuriyet Tırmanışı” büyük bir ilgi görmüştü. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ında katıldığı “Cumhuriyet Tırmanışı”nın gerçekleştirildiği Palandöken Dağında, katılımcıları bıraktıktan sonra şehre dönüş yaparken, dönüş yolunda meydana gelen trafik kazasında servis şoförünün hayatını kaybetmesinin kendilerini de çok üzdüğünü belirten Dağcılık İl Temsilcisi Çetin Bayram, “Müthiş katılımla bir tırmanış gerçekleştirerek Cumhuriyetimizin 87. Yıl Dönümünü kutladık. Ancak kazayı duyduğumuz anda büyük bir üzüntü yaşadık, faaliyetimizi erken bitirerek dönüş yaptık.

Ancak bu kaza Dağcılık Federasyonu ile anıldı, bu bizi rahatsız etti. Biz zaten kazayı duyduğumuzda programımızı yarıda kesip, dönüş yaptık. 252 katılımcı ile gerçekleştirdiğimiz ve adeta rekor kırdığımız tırmanışa maalesef gölge düşürülmeye çalışıldı. Bu olay sonrasında bu büyük etkinliğin coşkusu ve güzellikleri yeteri kadar kamuoyuna yansıtılamadı” dedi.

Dağcılık İl Temsilcisi Çetin Bayram, katılımcıları bıraktıktan sonra dönüş yolunda kaza yapan ve yaşamını yitiren araç sürücüsü Ebubekir Tosun’u rahmetle andıklarını belirterek, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bayram, “Önümüzdeki yıllarda yapacağımız Cumhuriyet Bayramı Tırmanışında Ebubekir Tosun’u anacağız” dedi.

DAĞCILARDAN CUMHURİYET TIRMANIŞI
DAĞCILARDAN CUMHURİYET TIRMANIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 17:02:05
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 12:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?