6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Dalan: AB Türkiye'yi kapıda bekletecek

Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan, Avrupa Birliği’nin ekonomik zorluklar, siyasi problemlerden dolayı Türkiye’yi sürekli AB’nin kapısında bekleteceğini ve içeriye almayacağını söyledi.

Atatürk Üniversitesi Kültürel Faaliyetleri Yürütme Kurulu tarafından bugün Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde "Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri’ konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi hususunda önündeki en büyük engelin coğrafya, nüfus ve Müslümanlık olduğunu söyleyerek, "AB Türkiye’ye ne evet, ne de hayır diyebilecek bir durumdadır. Bunun içinde Türkiye’ye hep ’HAVET’ diyecekler. Serbest dolaşımın olmayacağı bir üyelik Türkiye’ye çok fazla bir imkan kazandırmaz. Türkiye kendi değerlerini kabul etmesi halinde, bu değerlerini tüm dünyaya kabul ettirebilecek güce sahiptir. Türkiye, bugün içinde bulunduğu durumu birlik ve beraberlikle aşabilir" diye konuştu.

Türkiye’nin tarihin her döneminde kavimler kapısı olarak görüldüğünü ve bu bölgeye milletlerin en fazla 100-150 yıl sahip olabildiğini belirten Dalan, "Türkler bu coğrafyaya bin yıldır sahip ve hakimdirler. Bu bölge Avrupa’nın, Asya’ya açılan tek penceresidir. AB’ye girersek ne 5 metre oluruz, girmezsek ne de cüce kalırız. Yeter ki, biz kendi değerlerimize inanalım, güvenelim" şeklinde konuştu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Dalan, konferans sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 15:55:50
Güncelleme :16 Mart 2005 Çarşamba 16:02:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?