7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Dar gelirliye sosyal market

Erzurum'da Ebu İshak Kültür ve Hizmet Vakfı tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Sosyal Market açıldı.

Şair Nafi İlköğretim Okulu karşısında hizmete sunulan Sosyal Market'in açılışını Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Zekeriya Deniz, yaptı. Ebu İshak Kültür ve Hizmet Vakfı'nın hayırsever ve hamiyetli vatandaşların sağladığı imkanlar sayesinde günden güne büyüdüğünü ifade eden Ebu İshak Vakfı Müdürü Resul Ergün, "2007 yılında vakfa ulaştırılan ayni ve nakdi yardımlarla vakfımız bünyesindeki aşevinde günlük 250 kişilik sıcak yemek pişirilerek dağıtılmış, yaklaşık 40 mahallede günlük 2 bin 750 adet yıllık 1 milyon adet ekmek dağıtılmış, aylık bin 500 kilogram et dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Yine aylık 330 aileye kuru gıda, giyecek, yakacak ve nakdi yardımlarda bulunulmuştur. Geçtiğimiz yıl içinde tüpünü dolduramayan 415 ailenin ev tüpü doldurulmuş, bayram ve kandillerde binlerce kişilik helva ve aşure yapılarak dağıtılmıştır. Erzurum ili ve civar ilçelerin cami halıları vakfımızca ücretsiz olarak süpürülüp yıkanmıştır. Başarılı fakat muhtaç durumdaki 20 öğrenciye barınma ve burs imkanı verilmiştir. 450 ailenin odun ihtiyacı karşılanmıştır. Yakutiye Belediyesi Şefkat Evinde barınan korunmaya muhtaç bayanların günlük bir öğün yemek ihtiyaçları vakfımızca karşılanmaktadır. Mülkiyeti vakfımıza ait Müftülüğe bağlı Mahmut Sami Ramazan Oğlu Kız Kur'an Kursunun bilumum ihtiyaçları vakfımızca karşılanmakta olup Yenişehir Kız Kur'an Kursunun ekmek ihtiyacı da vakfımızca karşılanmaktadır." dedi.

Açılışı yapılan Sosyal Market'ten dar gelirli vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceklerini kaydeden Resul Ergün, konuşmasını şöyle sürdürdü:
" Burası tamamen muhtaç ve yoksulların alış veriş ortamında ihtiyaçlarını giderecekleri bir mekan olarak tasarlanmıştır. Demirbaş ihtiyaçları SYDV tarafından karşılanmıştır. Personel, kira, bilumum işletim giderleri vakfımız tarafından karşılanmaktadır. Marketimizde sunulan tüm gıda, giyecek ve diğer malzemeler bağış yoluyla elde edilmiş ve takdir bedelleri doğrultusunda barkodlanmıştır.İhtiyaçlı aileye nüfus sayıları göz önünde bulundurularak aylık limitli kartlar verilmiştir. Bu kartlar aylık olarak otomotikman güncellenecektir. Marketin idamesi bağışlarla sürdürülecektir. Ayrıca vakfımıza gıda bankacılığı kapsamında yapılan bağışlar vergiden düşülebilmektedir."

Daha sonra Sosyal Market, davetliler tarafından gezilerek, önceden kartları dağıtılan dar gelirli vatandaşlar alışverişlerini yaptılar.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayırsever IP: 88.243.82.xxx Tarih : 13.05.2008 11:12:30

Diğer illerden bu vakfa nasıl yardım edebiliriz.Özellikle sosyal market yardım şeklini çok beğendim.Darısı diğer illerin başına...