7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Darüşşafaka tanıtım toplantıları

Darüşşafaka Eğitim Komisyonu Başkanı Fırat Tekin, babası hayatta olmayan ve ailelerinin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan kız ve erkek çocuklarına 4. sınıftan başlayarak parasız ve yatılı eğitim imkanı sunduklarını söyledi.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın Erzurum'da tanıtım toplantısı düzenlendi. Okul müdürleri, öğretmenler ve ailelerin katıldığı tanıtım toplantısı öğretmenevinde yapıldı. Darüşşafaka Eğitim Komisyonu Başkanı Fırat Tekin, öğrencilere ulaşmak ve gelecekteki eğitimlerinde yeni fırsatlar sağlamak için Erzurum'da olduklarını söyledi. Tekin, "Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın ana diline hakim, İngilizceyi etkin kullanan ve ikinci yabancı dilde iletişim kurabilen, çağdaş, özgüvene sahip öğrenerek kendini geliştiren değişime ve küreselleşmeye uyum sağlayan çağın gerektirdiği teknolojileri en üst düzeyde kullanan, akademik alanda donanımlı ve yaşamlarının her alanında fark oluşturacak gençler yetiştirmektedir." dedi.

145 yıldan beri babası hayatta olmayan ve ailelerinin maddi olanaksızlıkları sebebiyle iyi eğitim fırsatı bulamayan çocuklara sahip çıktıklarını anlatan Tekin, şunları söyledi; "İlköğretim 4. sınıftan başlayarak kız ve erkek çocuklarına parasız yatılı eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları sunduğu kaliteli eğitim ile öğrencilerin yaşamlarını değiştirerek sizlere bu mutlulukları yaşama fırsatı veriyor."
Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına alınacak öğrencilerin belirlenmesi için 1 Haziranda sınav yapacaklarını ifade eden Eğitim Komisyonu Başkanı Fırat Tekin, öğrencilerin bu sınava katılmalarının sağlanmasını istedi.

Darüşşafaka Eğitim Kurumlarının eğitim sistemi ve 1 Haziranda yapılacak sınavla ilgili bilgiler veren İlköğretim Genel Müdürü Gülay Hacıoğlu, 16 merkezde yapılacak sınava son müracaatın 30 Mayıs 2008 tarihi olduğunu açıkladı. Erzurum'un da içinde bulunduğu 16 merkezde yapılacak sınavın 2 oturum halinde yapılacağını anlatan Hacıoğlu, ilk oturumun 10.00 ile 12.00 arasında, ikinci oturumun ise 13.00-14.00 saatleri arasında yapılacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 16:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?