6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Dekan Çelik göreve başladı

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Cafer Çelik, görevine başladı 

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve fakülte hocalarının katıldığı devir teslim töreninde Prof. Dr. M. Şahin Gülapoğlu dekanlık mührünü Prof. Dr. Cafer Çelik’e verdi. Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak , yapılan değişikliklerin bir hizmet yarışı olduğunu vurguladı. Koçak, “Prof. Dr. Cafer Çelik, “Gülapoğlu’nun diktiği çıtayı daha da yükseltecektir. Üniversite hepimizin, çok çalışarak en yüksek yere taşımak hepimizin görevi.”dedi.

Mühendislik fakültesi Endüstri Bölümünde 22 yıldır görev yapan Çelik, Mühendislik Fakültesini daha ileri noktalara taşımak için çok çalışacağını ifade etti. Katılımcı bir yönetim anlayışını ön plana çıkaran bir yaklaşım içerisinde olacaklarını kaydeden Dekan Çelik, “Ekip çalışmalarını özendireceğiz. Kalite çemberleri uygulamalarını yeniden aktif hale gereceğiz” dedi. 

Fakülteye yeni bölümler açacağını söyleyen Çelik, “Endüstri, Metelurji ve Bilgisayar olmak üzere üç bölüm açmayı planlıyoruz. 2009-2010 yılında bu bölümleri aktif hale getirmeyi düşünüyoruz. Bu bölümlerin alt yapısı kaç yıl önceden kuruldu ve kararlar çıkartıldı. Bu bölümlere öğretim görevlileri yetiştiriyoruz ve önümüzdeki yıl bölümleri açacağız. Bölgenin ihtiyaç duyabileceği Seramik, Mimarlık, Mekatronik gibi yeni mühendislik bölümlerini fakülteye kazandırmayı düşünüyoruz” şeklinde bilgi verdi. Fakülteye bölüm açmanın zorluklarına da değinen Çelik, “Fakülteye bölüm açmak çok zor oluyor. Önce alt yapısını oluşturacaksınız, o bölüm için öğretim görevlileri yetiştireceksiniz. Bu en az 6-7 yılda gerçekleşiyor, çok uzun vadeli bir çalışma gerekiyor” şeklinde konuştu. 

DEKAN ÇELİK’İN ÖZGEÇMİŞİ 

Dekan Çelik, 1962 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Erzurum’da tamamladı. 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Bölümünden mezun oldu. 1986 yılında Atatürk Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak başladı. 1988 yılında Anadolu Üniversitesinde Yüksek Lisans, 1993 yılında Doktorasını yaptı. 1995 yılında Endüstri Bölüm Başkanı oldu. 1998 yılında Doçent, 2004 yılında profesör oldu. 13 yıldır Bölüm Başkanı olan Çelik, kendi fakültesinde dekan olarak göreve başladı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 20:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer eraslan IP: 88.252.136.xxx Tarih : 3.10.2008 20:13:23

Ben de 1995-2000 yılları arasında Atatürk Üni.mühendislik Fakültesi çevre Müh.bölümünde öğrenci idim.2000 yılında mezun oldum.Hocam 1995 yıllarında bizim ekonomi dersimize girerdi.Çok dürüst saygideğer ve çok kaliteli bir insan.Yeni görevide Allah yardımcısı olsun.Başarıyla yapacağına eminim.bu arada 2.memleketim sayılan ERZURUMA ve tüm dadaşlar selam olsun...