6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Demiryolları'nın imajı değişti

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Demiryolları'nın yıldızı yeniden parlamaya başladı.

Bölgeye sefer yapan Erzurum ve Doğu Ekspres, günde 350 yolcuyu batı illerine taşıyor. Trenlerdeki konforlu yolculukla tanışan insanlar ulaşımlarında artık demiryolunu tercih etmeye başladılar.


Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar, bölge insanının zihninde yeralan 1970'li yılların isli-paslı tren imajını sildiklerini belirtti. İnsanların, trenlerdeki konforu gördükten sonra yolculuklarını demiryoluyla yaptıklarını anlatan Başar, "İnsanlarımıza biz ulaşmaya başladık. Öncelikle kendimizi yeniledik, gar binasından diğer hizmetlere varıncaya kadar çalışmaları daha modern ve çağdaş hale getirdik. Artık insanlarımız biletlerini internetten, postanelerden alabiliyorlar. Sakatlar için arabalar temin ettik, bebekli anneler için emzirme bölümleri açtık. İnsanımızın rahat bir yolculuğu için elimizden gelen çalışmayı yaptık. Bunun sonucunda da yolcu sayımız her geçen gün artmaya başladı." dedi.


Bölgeye gelen Erzurum ve Doğu Ekspresi trenleriyle günde 350 yolcuyu batı illerine taşıdıklarını vurgulayan Başar, trenle tanışan vatandaşların artık ulaşımda demiryolunu tercih ettiklerini bildirdi.


Trenlerde olan konfor yüzünden yolcuların, güvenli ve rahat bir ulaşım imkanına kavuştuklarını kaydeden Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar, özellikle yataklı vagonların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Vatandaşların, kendilerine ait olan yataklı vagonlarda yolculuktan keyif aldıklarını dile getiren Başar şöyle dedi: "Yapılan yeniliklerle demiryollarının yıldızı yeniden parlamaya başladı. Modern hizmetler insanımızın beğenisini topladı. Bölgeye yönelik hızlı tren seferleriyle ilgili çalışmalar da devam ediyor. Bölgemize hızlı tren uygulaması başladığında demiryolları bölgenin en önemli ulaştırma aracı olacaktır."


Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar, ayrıca kargo taşımacılığında da yenilikler yaptıklarını ifade ederek, artık kargoların iki gün gibi kısa sürede vatandaşlara ulaştırılabildiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 11:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?