4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Denetleme kurulu Erzurum'da

Erzurum 2011 UNIVERSIADE Organizasyon Komitesi ve temsilcileri toplantısı Erzurum'da başladı.


2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'da yapılan hazırlıkları yerinde görmek ve teftiş etmek üzere gelen Kış Oyunları Denetleme Komisyonu Başkanı Kairis Ulp ve Kış Oyunları Teknik Komite Başkanı Roger Roth, Organizasyon Komitesi ile bir araya geldi.
Erzurum 2011 UNIVERSIADE Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının açılış bölümünde konuşan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, iki gün boyunca Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) heyetinin organizasyonla ilgili sorularına muhatap olarak, bunlarla ilgili değerlendirmeler yapacaklarını söyledi.


Erzurum 2011 UNIVERSIADE Organizasyon Komitesi ile Temsilciler Toplantısı'na, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve Kış Oyunları Genel Koordinatörü Yunus Akgül, Kış Spor Oyunları (CSU) Denetleme Komisyonu Başkanı Kairis Ulp, CSU Denetleme Komisyonu Başkan yardımcısı Leonz Eder, Teknik Komite Başkanı Roger Roth, CSU üyesi Marian Dymalski, Kış Oyunları Müdürü Milan Augustin, FISU Danışmanları Ana Radonjic ve Miroslav Hribljan ile organizasyon komitesi temsilcileri katıldı.


Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, organizasyon tarihinin yaklaşmasıyla birlikte FISU heyetinin ziyaretlerinin de sıklaşmaya başladığını belirterek, amaçlarının başarılı bir organizasyon gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Heyetin iki gün süreyle Erzurum'da inceleme ve değerlendirme yapacağını ifade eden Akgül, "Organizasyon komitesinin ziyaretleri daha da sıklaşacak. İki gün boyunca FISU heyetinin organizasyonla ilgili sorularına muhatap olarak, bunlarla ilgili değerlendirmeler yapacağız. Daha sonra inşaat alanlarımızı gezeceğiz. Oyunlar köyü olarak oluşturmayı düşündüğümüz Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait bölgeyi gezeceğiz. Ayrıca buralarda sporculara ait sosyal alanları da gezeceğiz" diye konuştu.


CSU Denetleme Komisyonu Başkanı Kairis Ulp ise toplantının açılış bölümünde yaptığı açıklamada Erzurum 2011 UNIVERSIADE'ın hem FISU hem de Türkiye için büyük bir önem taşıdığını söyledi.


Denetleme komitesi olarak Erzurum'a ilk kez ziyarette bulunduklarını belirten Ulp, "FISU ve Türkiye'nin ortak amacı oyunları en iyi şekilde organize etmektir. Bu ziyaretimizdeki ana amacımız spor alanlarını germek ve tespitlerde bulunmak. Kış oyunlarının en iyi şekilde organize edilmesi için iki şart gereklidir. Bunlardan birisi iyi tesis diğeri ise uzman kişilerle ortak hareket etmektir. Erzurum'da da bu potansiyel mevcuttur" diye konuştu.


Toplantı basına kapalı olarak devam etti. Denetleme ve Teknik Komite üyeleri öğle yemeği sonrasında 2011 kapsamında yapılan tesislerde incelemelerde bulunacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?