6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Dev mantar görenleri şok etti

Aziziye ilçesindeki bir tarlada bulunan 9 kilo 800 gram ağırlığındaki dev mantar şaşırttı.

Gezköy Mahallesi'nde bugün sabah saatlerinde sebzeleri kontrol için gittiği tarlasında dev mantarı gören Hasan Belet adlı vatandaş, gördüğü manzara karşısında hayrete düştü.

Mantarı alarak mahalle sakinlerine gösteren Belet, Erzurum'da ilk defa böyle dev bir mantar gördüklerini söyledi. Her gün tarlasını kontrol ettiğini ve 24 saat içerisinde dev mantarın oluştuğunu ileri süren Hasan Belet, "Allah'ın hikmeti. Daha önce hiç böyle bir mantar görmedik. 24 saatte nasıl bu kadar büyük bir mantar oluştu akıl almıyor. 10 gündür yağmur da yağmadı. Bu mantar nasıl kurak tarlada böyle oluşur anlaması zor. Biz şaşırdık. Yoksa tarlalarımızda bizim bilmediğimiz bir hastalık mı var? İlgili uzmanlardan bu mantarın incelenmesini istiyoruz. Çünkü 24 saat içerisinde böyle bir mantarın olması hiç normal bir durum değil" dedi.

73 yaşındaki Musa Karataş isimli vatandaş ise, "Ben bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Nasıl olduğunu çok merak ediyoruz. Uzmanlar incelese tarlada mı bir sorun var acaba" diye konuştu.

Manavdaki terazide tartılan ve 9 kilo 800 gram gelen dev mantar, belde halkının ilgi odağı haline gelirken, görenler "Kuzu gibi mantar" demekten kendilerini alamadı. Dev mantar daha sonra karpuzların arasında sergiye sunuldu.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 19:26:05
Güncelleme :30 Haziran 2008 Pazartesi 10:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?