7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Deva Holding'in 50. yıl etkinlikleri

İlaç firması Deva Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas, Erzurum'da yaptığı açıklamada, "80 milyon kutuluk üretim kapasitesini 350 milyona çıkartacağız. Yeni dış pazarlara açılıyoruz" dedi.

50. yılına yeni yüzü ile giren Deva Holding, Erzurum'da Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas ve Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Elif Elkin'in katılımı ile doktor ve eczacıların çoğunlukta olduğu konuklarını ağırladı.

Bir taraftan kurum içinde yeni yönetim anlayışına uygun insan kaynakları yapılanmasına giden Deva Holding, diğer taraftan teknoloji yenileme yatırımlarına ağırlık veriyor. Bu kapsamda 50. yılında Türkiye'nin en modern ve donanımlı ilaç fabrikasını Çerkezköy'de açmaya hazırlanan Deva Holding, ürün çeşitlerini gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda arttırmayı planlıyor.

2008 yılında, ciro bazında sektörde 7'nci sıraya yükselmeyi öngördüklerini belirten DEVA Holding yetkilileri, hissedarları EastPharma'nın Türkiye'de adetsel bazda pazar payının yüzde 5 oranında olduğunu, pazar payı ile adetsel bazda 5'nci sırada; ciro bazında ise 11'nci sırada yer aldıklarını belirtti. DEVA Holding, yeni ürünlerin portföylerine katılmasından sonra adetsel bazda ilk 3'e, ciro bazında ise 7'nci sıraya yükselmeyi öngörüyor.

Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas, Erzurum Polat Renaıssence Oteli'nde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, "Deva, yabancı yatırımlı bir firma olsa dahi, bir Türk firmasıdır. Tüm ürünlerimizi Türkiye'de üretiyoruz ve Türkiye'den dış pazarlara satıyoruz. Bunu Türkiye için yapıyoruz. Deva, 50. yılında dev adımlarla ilerliyor. Şimdi size 2007'de başardıklarımızı ve 2008 için planlarımızı anlatmak istiyorum: 2007 önemli bir yıldı. Londra borsasında kote olduk. Deva hisse senetleri için İMKB'de çağrı işlemi tamamlandı. Saba İlaç'ı satın aldık. Piyasaya 7 yeni ürün çıkarttık. İstanbul, Güneşli'deki yeni merkez binamıza taşındık. 5 yeni fabrikanın da temelini attık. Şu anda; 1 onkoloji ünitesi, 1 enjektable ünitesi, 1 cephalosporin ünitesi, 1 betalactam ünitesi ve bir genel üretim ünitesinin inşaatları devam ediyor. Türkiye'deki üretime yaptığımız toplam yatırım 100 milyon dolar. Böylece Türkiye'de daha çok insana iş olanağı sağlıyoruz. Tamamlanınca, siz değerli doktor ve eczacılarımızı fabrikalarımızı ziyaret için davet edeceğiz" dedi.

Deva Holding'in 50. yılı olan 2008'in çok daha önemli bir yıl olacağını kaydeden Philipp D. Haas, şunları kaydetti:

"Piyasaya on yeni ürün çıkartıyoruz. Mesela bu hafta yeni Cefax 250 mg süspansiyonu piyasaya çıkardık. Bu jenerik bir ürün değildir. Bizim orijinal ürünümüzdür ve çok önemli bir pediatrik üründür. Bu nedenle çok gurur duyuyoruz. 2-3 ay içinde kandesartan bir ürün olan Candexil'i piyasaya çıkartacağız. 16 mg+ versiyonunu şimdi piyasaya çıkartıyoruz ki bu ürün artık geri-ödeme listesindedir. 2-3 ay içinde de 32mg+ versiyonunu çıkartacağız ve bu Türkiye'de bir ilk olacak. Beş yeni fabrika inşaatını bitiriyoruz. Roche'dan Türkiye'de ruhsatlı kardiovasküler, CNS ve dermatolojik ürünler aldık. Gelecek yıldan itibaren bu ürünleri kendi fabrikalarımızda üreteceğiz. Ve daha sonra ise 'Deva' ve 'Saba' markalarıyla satacağız. Deva'nın 80 milyon kutuluk üretim kapasitesini 350 milyona çıkartacağız. Yeni dış pazarlara açılıyoruz, Yunanistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Ukrayna, Rusya, Afrika ve Orta Doğu gibi. İleride Avrupa ve Amerika'yı da fethetmeyi amaçlıyoruz. İç piyasada büyük bir ilerleme hedefliyoruz. Bir kez daha söylemek istiyorum ki, Deva yüzde yüz Türkiye'ye bağlıdır ve Erzurum bizim en önemli bölgelerimizden biridir. Sizinle bu geceyi paylaştığımız ve sizleri daha iyi tanıyabildiğimiz için çok mutluyuz. Ben bizzat burada, başta hastaneler olmak üzere, Deva'nın size verebileceği tüm destekler için hazır olduğunu belirtmek isterim. Ben uzun yıllardan beri Türkiye'deyim. Bu ülkeyi çok seviyorum ve Erzurum'da olmaktan çok mutluyum."

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 16:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?