8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Devlet Bahçeli Erzurum'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bölücü terörün kökü kazınmalıdır. Terörün kökünü kazımayanı 60. MHP hükümeti kazıyacaktır" dedi. 

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden MHP Başkanlık Divanı Üyesi Mihrali Aksu'nun Erzincan'daki cenaze törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, buradan Erzurum'a geçerek partisinin il kongresine katıldı. Cemal Gürsel Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede partililere hitap eden Bahçeli, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. AK Parti hükümetinin Türkiye'de yakın tarihte bir siyasi partiye nasip olmayan sayısal çoğunlukla iktidara geldiğini hatırlatan Bahçeli, AK Parti hükümetinin sahip olduğu sayısal çoğunluğa rağmen verdiği vaatleri yerine getirmediğini söyledi. 

23 Temmuz 2003 tarihinde Bakanlar Kurulu'nun Erzurum Kongresi'nin yapıldığı binada toplandığını ifade eden Bahçeli, "Sayın Başbakan 23 Temmuz 2003'te 7. Uyum Paketini Erzurum'da imzalamıştır. Burada alınan kararlar 7 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu pakette yer alan maddeler AB dayatması, manda ve himayeciliğe işarettir. Erzurum Kongresi de 23 Temmuz da toplanmış, 7 Ağustos da dağılmıştır. Bu bir tesadüf müdür? Yoksa tarihle hesaplaşma mıdır? Milletimizden öç alırcasına böyle tarihi hatalar işlenemez. Böyle bir mekanda bu kararları alırken çekinmiyorsunuz da bölücü terörle mücadele için niye karar alamıyorsunuz. Bölücü terörün kökü kazınmalıdır. Kazımayanı 60. MHP hükümeti kazıyacaktır" diye konuştu. 

Kürtçe konuşan vatandaşlarla bölücü terörün karıştırılmaması gerektiğini belirten Bahçeli, "Kürtçe konuşan kardeşlerimiz PKK korkusunu sırtlarından atsınlar. Siz PKK'yı bir avuç suda boğacak güçtesiniz" şeklinde konuştu. 

Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın bölücülere karşı hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Türkiyeli'yiz değil, hep beraber Türkiye'yiz demeliyiz. Bizi bölmek isteyenlere karşı hep birlikte böyle söylemeliyiz" diye konuştu. 

AK Parti hükümetinin kayıt dışı siyaset anlayışını benimsediğini ifade eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Hükümet devletten bir şey saklayamaz. Gün gelir devletin başına Devlet gelir. Hesabını sorar" şeklinde konuştu. 

Bahçeli'ye, konuşmasının ardından MHP İl Yönetimi tarafından Erzurumspor forması ve Osmanlı Devleti armasının yer aldığı bir pano hediye edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 20:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?