7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Devre Dağı'nda sondaj başladı

NARMAN’DA DEVRE DAĞINDA SONDAJ ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Erzurum’un Narman İlçesi merkez yaylasında bulunan 2 bin 850 rakımlı Devre dağında hayvanların sulanması amacıyla DSİ Bölge Müdürlüğü’nce sondajla su çıkarmak için çalışma başlatıldı.

Narman’a 17 kilometre uzaklıkta ki merkez yaylasında bulunan Devre dağında su çıkarmak için Devlet Su İşleri ekiplerince sondaj çalışmalarına başlandı. ilçenin hayvancılığının geliştirilmesi bakımından hayati önem arz eden çalışma Narman halkı tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor.

Sondaj çalışmasını yürüten DSİ 8. Bölge Sondaj Şube Müdürü İsmail Sevim, “10 gündür burada çalışma yürütüyoruz. Burası 2 bin 850 rakımlı bir dağ. Şu ana kadar 198 metre indik bunu 250 metre ye kadar inmeyi planlıyoruz. Günde ortalama 20 metre iniyoruz. Sabah 8 akşam 24 saatleri arasında 16 personel ile çalışmalar yürütülüyor. Yaptığımız çalışma gerçekten büyük bir yatırım, çünkü 250 metreye ininceye kadar tahminen maliyet 200 bin TL’yi bulacak” dedi.

10 günlük çalışma süresince İlçe Kaymakamı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen’in çalışmaları yakından takip ettiğini anlatan Sevim, “Sayın kaymakamımız ve belediye başkanımız bizlere her türlü desteği veriyorlar. Zaten bu çalışmalar onların talepleri üzerine başladı. Çalışmaları Narman çiftçi mallarını koruma başkanı Mustafa Avcıoğlu da yakından takip ederek çalışanların ihtiyaçlarının giderilmesi için gayret sarf ediyor.“ dedi.

Sondaj çalışmasını yerinde inceleyen Narman kaymakamı Alper Tanrısever, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen , Şekerli Belde Belediye Başkanı Ferkan Akbulut ve Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Ruşen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçe kaymakamı Alper Tanrısever ise “Bu çalışma bizim için ve Narman için çok önemli, çünkü malum ilçe hayvancılıkla geçimini sağlıyor devre dağı dedikleri dağ çok büyük ve yüzölçümü oldukça geniş. Hayvanların otlatılması için çok elverişli bir alan, İnşallah bu yapılan çalışma olumlu yönde sonuçlanır. DSİ 8. Bölge Sondaj Şube Müdürü İsmail Sevim ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

NARMAN’DA DEVRE DAĞINDA SONDAJ ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 11:09:00
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 12:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?