4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

DHKP-C davasında tahliye sevinci

DHKP-C DAVASINDAN TAHLİYE EDİLENLERİN SEVİNCİ

Erzurum'da İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davadan tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan ve terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları ileri sürülen 5 öğrenci, cezaevi çıkışında halay ve türkülerle karşılandı.

Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi önünde 5 saat bekleyen yaklaşık 80 kişinin alkışları arasında cezaevinden çıkan 5 öğrenci, aileleri ve arkadaşlarıyla hasret giderdikten sonra otobüslerle memleketlerine hareket ettiler.

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde öğretim gören öğrenciler, geçtiğimiz yıl 15 Mart'ta Eğitim Sen Şubesi'nde ABD aleyhtarı bir karikatür sergisi açtı. Sergiyle ilgili inceleme yapan polis, geçtiğimiz yıl 23 Mayıs'ta gerçekleştirdiği operasyonda 28 öğrenciyi gözaltına aldı. Bu öğrencilerin kaldıkları evlerde yapılan aramalarda yasadışı DHKP- C örgütüne ait çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Gözaltına alınan öğrencilerden Erbil Ç., Mustafa D., İlker E., İbrahim K. ve Ali Ekber K., DHKP- C üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanmıştı. TCK'nın 314 / 2'nci maddesi uyarınca 'silahlı örgüt üyesi olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan öğrenciler, dün (5 Kasım) yapılan duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tahliye kararını büyük bir sevinçle karşılayan yakınları ile arkadaşları, 5 öğrenciyi almak için Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi önünde yaklaşık 4 saat beklediler. Zaman zaman halay çekip şarkılar söyleyen grup, eşyalarıyla birlikte kapıya doğru yürüyen öğrencileri, alkışlarla karşıladılar. 17 ay aradan sonra gördükleri arkadaşlarıyla hasret gideren öğrenciler, söylenen marşlar eşliğinde otobüslere binerek, memleketlerine doğru yola çıktılar.

DHKP-C DAVASINDAN TAHLİYE EDİLENLERİN SEVİNCİ
DHKP-C DAVASINDAN TAHLİYE EDİLENLERİN SEVİNCİ
DHKP-C DAVASINDAN TAHLİYE EDİLENLERİN SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:19:01
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 11:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?