4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

DHKPC üyelerine tepki

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören bir grup öğrencinin geçtiğimiz yıl ABD aleyhine açtığı karikatür sergisiyle ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 5 öğrencinin duruşmasına bugün Erzurum'da devam edildi.


Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesinde Sivas'tan gelen bir grup Gençlik Federasyonu üyesi yaklaşık 60 kişilik grup, adliye binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada adliye binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, eylem yapan Gençlik Federasyonu üyelerine tepki gösterdi. "Burası Erzurum, buradan çıkış yok", "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde slogan atarak gruba tepkilerini sürdüren vatandaşlar polis tarafından güçlükle Adliye binası
önünden uzaklaştırıldı. Polisin müdahalesini alkışlarla destekleyen Erzurumlular ve şehit yakınları müdahale sonrası adliye binası önünde grup üyelerine ait pankart ve diğer malzemeleri yakmak istedi. Müdahale sırasında yaşanan kargaşada cep telefonları ve kol saatlerini düşüren polis memurları ise adliye binası önünde kaybolan eşyalarını aradı.
Eylemci grubun bölgeden uzaklaştırılmasına rağmen Adliye binası önünde tepkilerini sürdüren bazı vatandaşlar polis tarafından gözaltına alındı. DHKPC üyelerine destek vermek üzere Erzurum'a gelen Gençlik Federasyonu üyeleri ise bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık raporu alındıktan sonra sorgulanmak üzere Özel Harekat Şube müdürlüğü'ne götürüldü.
Bu arada polisin müdahalesi sırasında yaralanan bazı grup üyeleri 112 ambulansı ile hastaneye götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 15:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
savaş düzgün IP: 85.104.133.xxx Tarih : 19.08.2009 09:02:56

polis amerikan karşıtı pankartı görünce hemen saldırıyor. yanınada trabzon ve sakarya da olduğu gibi faşistleri de almış gelmiş provokasyon peşinde.erzurum halkının amerikan karşıtlarıyla buluşmasına tahammül edemiyor oyuna gelme erzurum halkı