6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Dijital hastane açılıyor

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 25 Ağustos Pazartesi günü kapılarını vatandaşlara açacak. Başhekim Doç.Dr. Fazlı Erdoğan, ilk etapta cerrahi klinikler ile diğer branşlarda poliklinik hizmeti sunmaya başlayacaklarını bildirdi.


Yapımına iki yıl önce başlanan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölge insanına şifa dağıtmaya 25 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, kısa süre içerisinde yapımı tamamlanan hastanenin sadece Erzurum’da değil, bölgede de yaşanan bir çok sağlık sıkıntısına çözüm getireceğini söyledi.


Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen hastanenin 25 Ağustos’ta halkın hizmetine açılacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Hastanemiz 25 Ağustos Pazartesi gününden itibaren halkımızın hizmetine açılmış olacak. İlk etapta cerrahi kliniklerde poliklinik, dahili kliniklerde ise poliklinik ve servis hizmetlerini sunmayı amaçladığımız hastanemiz yine çok kısa bir süre içerisinde tam kapasitesine ulaşarak sağlık hizmetlerini kesintisiz ve başarılı bir şekilde yerine getirmeye devam edecektir.”dedi.


Türkiye’nin ilk dijital hastanesi olma özelliğine sahip olan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde artık elde kağıt, filmle doktor kapısında bekleme sıkıntısına son vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Erdoğan, “Hastalarla ilgili bilgiler, bilgisiyar ortamında yeralacak. Artık hastalar ellerinde laboratuvar sonuçları, kağıtlar veya filmlerle doktor kapısında beklemeyecek. Doktor hastayla ilgili bilgilere önündeki bilgisayarda ulaşabilecek. Sağlık Bakanlığımız tarafından Erzurum’umuza kazandırılan bu güzide sağlık kuruluşumuz ülkemize ve halkımıza hayırlı olsun.” dedi.
DİYALİZ MERKEZİ
Bu arada bölgenin en kapsamlı diyaliz merkezine sahip olan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 11 Ağustostan itibaren diyaliz hastalarına hizmet veriliyor. 30 cihazın bulunduğu diyaliz ünitesinden bugüne kadar 45 hastanın faydalandığı öğrenildi

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 11:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?