4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Dikkat çığ düşebilir

Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi Başkanlığı'nca meteorolojik çığ uyarısı yapıldı.

İl Kriz Merkezi Başkanı Vali yardımcısı Nurullah Aktaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erzurum Meydan Meteoroloji Müdürlüğü'nce çığ uyarısı yapıldığı bildirilerek meydana gelebilecek olaylara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Meydan Müdürlüğü'nün meteorolojik çığ uyarısına göre bugün akşam saatlerinde başlayıp dört gün boyunca devam etmesi beklenen yağışlar ve muhtemel çığ olaylarına karşı gerekli bütün tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması, meydana gelen olaylara müdahale edilerek İl Kriz Merkezi ile koordine içinde bulunulması istendi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"İlimiz genelinde önümüzdeki bir hafta boyunca ortalama hava sıcaklıkları sıfır derecede seyredecektir. Bugün akşam saatlerinde başlaması ve 4 gün boyunca devam etmesi beklenen aralıklı hafif kar yağışı, çığ oluşumları için gerekli meteorolojik şartların oluşmasına neden olacaktır. Havanın parçalı bulutlu ve aralıklı hafif kar yağışlı olması, rüzgarın güney batılı yönlerden hafif zaman zamanda orta kuvvetle esmesi bekleniyor. Sıcaklıkların sıfır ve eksi 12 derece civarında olması bekleniyor. Hava
sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması, hafif kar yağışı ve güney batılı yönlerden rüzgar beklentisi nedeniyle oluşabilecek çığ olaylarına karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir."

İha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 15:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?