4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Dilenciler bulunamadı

Erzurum Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Cuma namazı öncesi ve sonrası düzenlediği dilenci operasyonunda sadece bir kişi yakalanabildi.


Ramazan ayının ilk cumasında Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi Zabıta ekipleri Cuma namazı öncesi dilenci operasyonu gerçekleştirdi. Cami önlerini dilencilerden temizlemek, cemaatin rahat ve huzur içinde namaz kılmasını sağlamak için düzenlenen operasyonda yalnızca yaşlı bir dilenci kadın yakalandı. Cuma namazı öncesi ve sonrası yaklaşık 3 saat süren operasyonda Erzurum'daki çok sayıda caminin çevresi operasyona katılan 20 zabıta memuru tarafından tek tek kontrol edildi. Ancak hiçbirinde dilenciye
rastlanmadı.
Bu arada ihramlı bir kadını dilenci sanıp ekip arabasına bindirmek isteyen zabıta ekipleri kadının evine gittiğini anlayınca bıraktılar.
Operasyonda hiçbir dilencinin yakalanmaması, dilencilerin zabıtalara karşı yeni yöntemler geliştirdiği yolunda iddialara neden oldu. Dilencilerin telefonla birbirlerine haber verdikleri, gözcü kullandıkları ve bu sayede yakalanmadıkları ileri sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 15:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?