6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

DİVA-SEN'in dualı açılışı

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası(DİVA-SEN), Erzurum Şubesi dualar eşliğinde açıldı.


Açılışa, Diva-Sen Genel Başkanı Hüseyin Demirci, Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal, Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç,Türkiye Büyük Millet Meclisi idari amiri ve AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksa, İbrahim Kavaz ve davetliler katıldı.


Diva- Sen Genel Başkan Hüseyin Demirci, “Sendikal çalışmalarda bugün olduğu gibi bugünden sonra da çalışan arkadaşların birlik ve beraberliğini, kendi aralarındaki saygı ve sevgi ortamının bozulmaması ilkesini ön planda tutacaktır. Bizim bu hareketimizi kırmak isteyen diğer sendikalar aleyhimizde ne konuşurlarsa konuşsunlar, biz hiçbir zaman bu tartışmalara girmeyip gücümüz, kapasitemiz ve imkanlarımız ölçüsünde neler yapabileceğimizi sizlere icraatlarımızla anlatacağız Diva-Sen, kesinlikle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanları içerisinde huzursuzluk kaynağı olmayacaktır. Bu hassasiyetimizden kimsenin kuşkusu olmasın.Biz seviyeli ve profesyonel sendikacılığın gereklerini emin adımlarla mutlaka yerine getireceğiz.”şeklinde konuştu.


“En önemli prensibimiz, siyasi partilerin karşısında olmamak ve içerisinde bulunmamaktır” diyen Demirci, “Biz din görevlisiyiz, mihraba geçtiğimizde arkamızda bütün siyasi partililere mensup cemaatimizin olduğunu, bizim toplumun her kesiminin lideri ve imamı olmak zorunda olduğumuzun sorumluluğu ve bilincini taşımaktayız”şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından kurdele kesilerek şubenin açılışı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 18:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?