4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Diyabet TIR’ı Erzurum’da

Türkiye Diyabet Vakfı, Çocuk Adolesan Diyabetikler Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği önderliğinde ve Novo Nordisk'in koşulsuz katkılarıyla yola çıkan Diyabet TIR’ı Erzurum’a geldi.


Cumhuriyet Caddesi'nde 09.00 ile 18.00 saatleri arasında halka ücretsiz kan şekeri ölçümü ve bilgilendirme hizmetinin verildiği diyabet TIR’ı iki gün süreyle Erzurum’da kalacak.


Yapılan basın açıklamasında; “Diyabet dünyadaki tüm toplumlarda ve ülkemizde en yaygın hastalıklardan birisidir. Ülkemizde 6 milyon diyabetli vardır ve tüm bölgelerde nüfusun, yüzde 10'undan fazlası diyabetlidir. Diyabet, iyi tedavi edilmediği zaman böbrek yetmezliği, körlük, koroner kalp hastalığı, nöropati gibi ağır komplikasyonlarla seyreden, yaşam süresini kısaltan bir hastalıktır. Diyabetin çok hızlı yayılma göstermesi, geniş kitleleri etkilemesi ve komplikasyonlarla seyretmesi bu hastalıkla mücadeleyi gerektirmiştir. DiyabetTIR, diyabetle ilgili toplumsal duyarlılık ve farkındalığı arttırmak amacı ile yola çıkmış ve 2006 yılından itibaren 5 kıtada, 65 şehirde, yüz binlerce kişi tarafından ziyaret edilmiştir. 2006 yılında Danimarka'dan hareket eden diyabetTIR; Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya, ABD, Japonya, Yunanistan gibi Amerika - Avrupa - Asya - Avustralya - Güney Afrika'da bulunan 29 ülkeyi ziyaret etmiştir. Gittiği her ülkede halkın büyük ilgisi ile karşılaşan diyabet TIR, 12 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de 11 ilde bir kez daha Türk halkının ziyaretine sunulmuştur. Diyabet TIR ilk defa 15 - 22 Aralık 2008 tarihleri arasında Türkiye'ye gelmiş, İstanbul ve İzmir'de 6 bin kişi diyabet TIR´ı ziyaret etmiş ve kan şekerini ölçtürmüştür." denildi.


Diyabet TIR, Erzurum'dan sonra Trabzon'a gidecek.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 12:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?