8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Diyaliz hastası ortada kaldı

DİYALİZ HASTASI ORTADA KALDI

Erzurum'un Aşkale ilçesinde yaşayan diyaliz hastası SGK'nın ulaşım ücretlerinde kısıtlama yapmasının ardından tedavisi sürdüremez hale geldi.

Haftada üç gün Erzurum'da diyalize giren 3 çocuk babası Binali Duymuş(47) SGK'nın kendilerine ödediği 85 TL ulaşım ücretini 40 TL'ye düşürmesi nedeniyle tedavisini sürdüremez hale geldiğini söyledi.

Eşinin emekli maaşıyla evlerini zor geçindirdiklerini söyleyen Necmiye Duymuş(45) "Daha önce 85 TL ulaşım ücreti alıyorduk. Şimdi bu ücret 40 TL'ye düşürüldü. Bu ücretle hastanın Erzurum'a getirilmesi imkansız. Param olmadığı için artık hastamı tedaviye getiremez oldum. Hastamın yarın diyalize girmesi lazım. Ancak getirecek imkanım yok. Bugün son kez tedaviye geldim. Valilik ve Aşkale Kaymakamlığı'ndan yardım talep ettim. Ancak olumlu bir cevap alamadım. Çaresiz durumdayım" dedi.

Eşinin hem yatalak hem de diyaliz hastası olduğunu söyleyen Necmiye Duymuş, "Biz haftada üç gün Erzurum'a gelmek zorundayız. SGK'nın verdiği ücretle eşimin buraya getirilmesi mümkün değil. Tedavinin devamı için servis ücretlerinin artırılmasını ya da Aşkale'de bizim gibi var olan diğer diyaliz hastaları için hastane bünyesinde diyaliz ünitesi kurulmasını istiyoruz" diye konuştu.

DİYALİZ HASTASI ORTADA KALDI
DİYALİZ HASTASI ORTADA KALDI
DİYALİZ HASTASI ORTADA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 11:21:05
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 13:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?