4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Diyanet vekaletle kurban kesecek

DİYANET VEKALETLE KURBAN KESECEK

Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, 2009 yılına ait vekaletle kurban kesim organizasyonunun başladığını bildirdi.

Arslan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle 2009 yılı içerisinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı münasebetiyle vekalet yolu ile kurban kesimi organizasyonu düzenleyeceklerini söyledi.

Kurban etinin yurt içinde muhtaç ve fakirlere, Kur’an kurslarına ve öğrenci yurtlarına teslim edileceğini ifade eden Arslan, kurban etlerinin yurtdışında ise Afrika, Afganistan, Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya gibi çok geniş bir coğrafyadaki muhtaçlara ulaştırılacağını kaydetti.

Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, "Vekalet yoluyla kurban kesimi bir yardım kampanyası değildir ve olmamalıdır. Bu görevin bilincinde olan başkanlık ve vakıf yetkilileri konuyu bir ibadet anlayışıyla ele almaktadır. Böylece emanet edilen kurban, dini esaslara uygun olarak her vekalet veren için ayrı ayrı mutlaka kesilmektedir. Kesilen kurbanların etleri en uygun yerlere verilmektedir. Kurban, Allah’a yaklaşma arzusu ile yapılan mali ve sosyal içerikli bir ibadettir. Toplumda kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve sosyal adaletin gelişmesine vesile olur, zengine malını başkasıyla paylaşma imkanı verir. Diğer taraftan aylarca et alamayan muhtaçlar da, bundan istifade ederler.” dedi.

2009 yılına ilişkin vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin, tüm masraflar dahil 290 TL olarak belirlendiğini vurgulayan Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, hali-vakti yerinde olanların, kurbanlarıyla dünyanın öteki ucuna bile ulaşabileceklerini ifade etti. Müftü Arslan, “Bu müstesna yardımlaşma örneğiyle bayramımızı daha anlamlı hale getirelim. Buna göre, kurban ücretleri yurt içinde Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Bankası, PTT, Kuveyt Türk ve Bank Asya bankaları ile şubelerine açtırılan Diyanet Vakfı Kurban Tahsilat Hesabı’na, il ve ilçe müftülüklerine ve Türkiye Diyanet Vakfı şubelerine yatırılabilinir.” diye konuştu.

Kurbanların, yurt içerisinde Et ve Balık Kurumu kombinalarında ve din görevlilerinin denetiminde kesildiklerine dikkati çeken Erzurum Müftüsü Arslan, vekaletle alınan kurbanların bedelleri ilgili yerlere gönderilerek kurbanlık satın alınmakta ve bayramın ilk üç günü içerisinde dini usullere uygun bir şekilde kestirilmesi sağlanmaktadır. BU yılki hedef, kurban etlerinin bir bölümünü yurt içi ve yurt dışında taze olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, bir bölümünü de konserve ve kavurma şeklinde hazırlayarak, ihtiyaç sahiplerinin adreslerine bizzat teslim etmektir.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 15:56:01
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 16:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?