4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Diyanet'ten örnek kesim

Erzurum'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde yasak yerlerde kesilen kurbanlar sonucu cadde ve sokaklar kan gölüne dönerken, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hijyenik şartlarda dini kurallara uygun olarak Et Balık Kombinası'nda bin 250 adet sığır 8 bin 750 hisse kurban kesimi yapıldı.

Sabah saatlerinde Et Balık Kombinası'nda Erzurum İl Müftülüğü ekipleri tarafından kurban olacak büyükbaş hayvanların sağlıklı olup olmadıkları kontrol edildikten sonra kantarda tartıları yapıldı. Daha sonra Müftülük görevlilerince kurban duası yapılarak vekaletler verildi. Ardından bin 250 adet sığır 8 bin 750 hisse kurban kesimi sağlıklı ve hijyenik şartlar altında yapıldı.

Kurban etinin yurt içinde muhtaç ve fakirlere, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına yurtdışında ise Afrika, Afganistan, Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya gibi çok geniş bir coğrafyadaki muhtaçlara ulaştırılacağını bildirildi.

Müftülük görevlileri kurbanların, yurt içerisinde Et ve Balık Kurumu kombinalarında ve din görevlilerinin denetiminde kesildiklerine dikkat çekerek, vekaletle alınan kurbanların bedelleri ilgili yerlere gönderilerek kurbanlık satın alınmakta ve bayramın ilk üç günü içerisinde dini usullere uygun bir şekilde kestirilmesi sağlanmak olduğunu kaydettiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 16:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?