6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Doğduğu sağlık ocağına doktor oldu

Erzurum’un Ilıca ilçesindeki merkez 2 nolu sağlık ocağında çalışan Dr. Mehmet Ali Telafarlı, doğduğu sağlık ocağında görev yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ilıca ilçesinde, merkez 2 nolu sağlık ocağında 6 aydır görev yapan Dr. Mehmet Ali Telafarlı, doktor olan babası Dr. Kerim Telafarlı’nın görev yaptığı sağlık ocağına ait eski hizmet binasında, 1981 yılında dünyaya geldi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitiren Telafarlı, babasının önerisiyle, doğduğu sağlık ocağını tercih ederek Erzurum’a geldi ve çalışmaya başladı.

Telafarlı, babasının 1978-1982 yılları arasında, Ilıca Sağlık Ocağında görev yaptığını ve kendisinin de 1981 yılında aynı sağlık ocağında dünyaya geldiğini belirterek, "Hem doğduğum sağlık ocağı hem de ilk görev yerim olması nedeniyle farklı bir heyecan yaşıyorum" dedi. Babasının 1982 yılında İstanbul’daki Haseki Hastanesi’ne kadın doğum uzmanı olarak atandığını ve kendisinin İstanbul’da büyüdüğünü ifade eden Telafarlı, şunları kaydetti:

"Babamın Ilıca Sağlık Ocağı ile ilgili anılarını sürekli dinlerdim, açıkçası merak da ederdim. Yıllar sonra tıp fakültesini bitirerek, aynı sağlık ocağında doktor olarak çalışmam çok farklı bir duygu. Babamın önerisiyle buraya geldim. Gelirken çekincelerim vardı. Kadrolar açıldığında, batıda bir ilde görev yapmayı daha çok istiyordum, ancak şu anda, ’iyi ki burayı tercih etmişim’ diyorum."

"Kimlerdensiniz, Ilıca’nın neresindensiniz?"

Telafarlı, Ilıca’da göreve başlamasının, özellikle vatandaşların çalıştığı sağlık ocağında doğduğunu öğrenmelerinin ardından ilk olarak, "Kimlerdensiniz, Ilıca’nın neresindensiniz?" sorularını yönelttiklerini söyledi.

Vatandaşların, kendisine daha fazla yakınlık gösterdiğine dikkat çeken Telafarlı, "ilk görev yerim olması nedeniyle, mesai arkadaşlarım bana büyük destek oldular, ancak daha da önemlisi, vatandaşlar bana bu özel durumum nedeniyle çok yakınlık gösteriyor. Bu da beni mutlu ediyor" diye konuştu.

Telafarlı, ailesinin de en az kendisi kadar heyecanlandığını ve atamasının ardından Ilıca’ya birlikte geldiklerini ifade ederek, yaşanan durumun ailesi ve çevresindeki herkes için farklılık taşıdığını belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 12:25:52
Güncelleme :10 Haziran 2008 Salı 12:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?