6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Doğu Anadolu kara teslim

Erzurum'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Dün gece yarısından itibaren etkili olan ve sabah saatlerine kadar devam eden yoğun kar yağışı Erzurum'un yeniden beyaza bürünmesine neden oldu. Soğuk hava birçok aracın donmasına neden olurken, beyaz örtü kent merkezinde nostaljik görüntüler oluşturdu.

KALDIRIMLAR TEMİZLENDİ
Kar yağışı sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışması başlattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yaklaşık 100 kişilik 10 ayrı ekip şehrin ana caddelerindeki kaldırımlarda kar temizleme çalışması yaptı.

252 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Kar yağışı sonrası Erzurum merkez ve ilçelere bağlı toplam 252 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için ekiplerin aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

KAR KALINLIĞI KENT MERKEZİNDE 15 SANTİMETREYE ULAŞTI
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 5 derece ile Kars'ta ölçüldü. Hava sıcaklığı dün gece Erzurum ve Ağrı'da eksi 3, Iğdır'da eksi 2, Ardahan'da eksi 4 ve Bayburt'ta eksi 1 derece olarak ölçüldü. Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 35 santimetreyi buldu. Şehir merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Ağrı'da 23 santimetreye ulaşırken, Erzurum'da 15, Kars'ta 9, Erzincan ve Iğdır'da 2, Ardahan'da 4 ve Bayburt'ta 8 santimetre olarak ölçüldü.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?