6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Doğu Anadolu kardan kurtulamıyor

Erzurum'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrasında 38 köy yolu yeniden ulaşıma kapanırken, vatandaşlar sabah saatlerinde kar temizleme, baca küreme işine koyuldular.

Doğu Anadolu Bölgesinde yaklaşık 2 hafta aradan sonra yeniden etkili olan kar yağışı günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 38 köy yolu yeniden ulaşıma kapandı. Belediye, Köy Hizmetleri ve Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarına başlarlarken, vatandaşlar da bacalarında biriken kar yağınlarını küreme işine koyuldular. Doğu'da ağır kış şartlarının yaşandığını ifade eden vatandaşlar, " Kar memleketimizden eksik olmuyor. Evlerimiz damları su çekmesin diye bizde her kar yağışı sonrasında bacalarımızı kürüyoruz. Kış çilesi yaşıyoruz." diye konuştular.

Okul yolunda soğuk havaya aldırış etmeden kar topu oynayan ilköğretim öğrencileri ise karın tadını çıkarıyorlar. Bazı küçük öğrencilerin de mahalle aralarında buz pateni ayakkabısı giyerek, kaymaları dikkat çekti.

Öte yandan, Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün yağan kar yağışıyla birlikte kar kalınlıkları şehir merkezlerinde Erzurum'da 23, Erzincan'da 22, Kars'ta 47, Ağrı'da 50, Ardahan'da 29, Iğdır'da 1 ve Bayburt'ta 29 santimetreye ulaştı.

Dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları da sıfırın altında olmak üzere; Erzurum ve Kars'ta 18, Erzincan ve Ağrı'da 11, Ardahan'da 17, Iğdır'da 5 ve Bayburt'ta 14 derece olarak kaydedildi.

Gündüz beklenilen hava sıcaklıkları ise; Erzurum'da eksi 6, Erzincan'da 0, Kars'ta eksi 7, Ağrı'da eksi 4, Ardahan'da eksi 6, Iğdır'da 4, Bayburt'ta da eksi 2 derece.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 16:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?