7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Doğu kara kışa teslim

DOĞU’DA KARA KIŞ…

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle 61 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Alınan bilgiye göre, bölgede kar ve tipi yüksek kesimlerde bulunan köylere ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölge illerinden Erzurum'da 21, Iğdır'da 16, Bingöl'de 10, Tunceli'de 9 ve Muş'ta 5 olmak üzere toplam 61 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yol açma çalışmalarının, tipi ve kar kalınlığının fazla olması nedeniyle güçlükle ilerlediği belirtildi.

Bölgede kara yollarında da buzlanma nedeniyle zaman zaman araç trafiğinde aksamalar yaşanıyor. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri, buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıyor. Kent merkezlerinde de belediye ekiplerince cadde ve sokaklarda başlatılan kar ve buz temizliği devam ediyor. İş makineleriyle toplanan kar ve buz birikintisi, kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava akımının etkisi altında bulunan bölgede, gün boyu aralıklarla kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Kar yağışının yarın da devam edeceğinin tahmin edildiğini belirten yetkililer, vatandaşları kar yağışına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Öte yandan, yapılan son ölçümlere göre, kent merkezlerinde kar kalınlığının Ağrı'da 42, Erzurum'da 14, Ardahan'da 8 ve Kars'ta 5 santimetre olduğu belirlendi.

Gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları da sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 9, Kars'ta 7, Iğdır ve Erzurum'da 5, Ağrı'da 4 ve Erzincan'da 1 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Kars ve Ardahan'da 1, Ağrı ve Erzurum'da 2, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 8 derece olması bekleniyor.

DOĞU’DA KARA KIŞ…
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 15:42:04
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 17:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?