7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Doğu kara teslim

DOĞU'DA KAR ESARETİ

Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Dün akşam saatlerinden itibaren duran kar yağışı bugün öğle saatlerinden itibaren yeniden başladı. Aralıksız devam eden kar yağışı araç ve yaya trafiğini de olumsuz yönde etkiliyor.

Erzurum'un çevre illerle olan ulaşımı tipi nedeniyle güçlükle sürdürülebilirken, İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarında yol açma çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum, Muş, Bingöl, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Ardahan, Iğdır ve Bayburt'ta yaklaşık bin köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceğini belirtti. Kar kalınlığının Palandöken Kayak Merkezi'nde 70 santimetreye ulaştığı bildirildi. Şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerini artıran Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri sürücüleri tipi ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

DOĞU'DA KAR ESARETİ
DOĞU'DA KAR ESARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 14:32:05
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 15:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?