7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Doğu'da bir ilk

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olarak Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan eskrim kursunda 25 sporcu, epe ve flöre dallarında eğitim alıyor. 

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun eskrim sporunu yurt geneline yayma çalışmaları kapsamında Erzurum'da açılan kursa katılan 55 öğrenciden yetenekli olduğu belirlenen 25 sporcu, eğitim çalışmalarını Cemal Gürsel Stadyumu'nda sürdürüyor. Federasyon tarafından Erzurum'da görevlendirilen eskrim antrenörü Mehmet Ali Dayanç, geleceğin eskrim sporcularını yetiştirmek için çaba gösterdiğini belirterek, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk defa eskrim kursu açıldı. Epe ve flöre dallarında eğitim alıyorlar.  Çok yetenekli öğrencilerim var. Onlardan büyük başarılar bekliyorum" dedi. 

Erzurumlu çocukları eskrim sporuyla tanıştırdıklarını anlatan Dayanç, 16 ay önce başlattıkları çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını söyledi. 55 öğrenci arasından seçilen 25 sporcunun eskrim sporuna hızla uyum sağladıklarını söyleyen Dayanç, yakın bir gelecekte milli takıma sporcu vermeye başlayacaklarını iddia etti. 

Değişik 3 okuldan seçilen çocuklara verilen eskrim eğitimini sürdüreceklerini bildiren Dayanç, "Okulların açılmasıyla birlikte eskrim sporunun tanıtımına hız vermeye başladık. Hedefimiz sporcu sayımızı artırmak ve yetenekli çocukları eskrim sporuna kazandırmaktır. Çok yakın bir gelecekte milli takımımıza Doğu Anadolu'dan sporcular vermeye başlayacağız. 13-14 Eylül 2008 tarihlerinde de Ankara'da Gençler Türkiye Şampiyonası yapılacak. Erzurum'dan da sporcumuz Neslihan Kaya bu şampiyonaya katılacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?