6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Doğu'da kuraklık çiftçiyi vurdu

Doğu Anadolu Bölgesi'nde son yılların en sıcak günleri yaşanırken, kuraklık çiftçiyi vurdu. Erzurum'un en önemli ovalarından biri olan Pasinler Ovası'nda yüzde 50'ye varan rekolte kaybı yaşanıyor. 

Türkiye'yi etkisi altına alan kavurucu sıcaklar, Erzurum'u da olumsuz etkiliyor. Bölgenin önemli tahıl ambarlarından biri olan Pasinler Ovası'nda çiftçiler zor günler geçiriyor. Aşırı sıcaklar ve yağmur yağmaması nedeniyle kuraklığın baş gösterdiği ovada, buğday ve arpa ekili araziler kuruyor. Bu sene kuraklık nedeniyle tarım arazilerinden istenilen oranda ürünün alınamadığını ve zor durumda olduklarını belirten çiftçiler, "Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Attığımız tohumu alamıyoruz. Devletin bizi desteklemesini istiyoruz. Tarladaki mahsulün oluşmadığını petrolcüler bile gördü. Artık çiftçi hasat zamanında mazot bile alamıyor. Şu anda biz ve arkadaşlarımız borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz diye kara kara düşünüyoruz" dediler. 

Kuruyan tarlalara mahsul oluşmadığı için biçerdöverler girmezken, biçerdöverlerin girdiği tarlalarda ise yüzde 50'ye varan rekolte kaybı yaşandığını ifade eden çiftçiler, "Birçok tarlada mahsulün durumu biçerdöverin giremeyeceği şekilde. Önceki yıllara göre bu sene çiftçi büyük kayıp içerisinde. Kuraklık mahsuru tarlada bıraktı" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 11:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?