6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Doğu'da sağanak yağış devam ediyor

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan sağanak yağışın Perşembe gününe kadar devam edeceği bildirildi. 

Doğu’da bir hafta önce başlayan sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan yağışla birlikte hava sıcaklıklarında da azalma görülüyor. 

Bölgede dün gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı, Erzurum’da 5, Erzincan'da 4, Kars'ta 6, Ardahan'da 5, Iğdır'da 9 derece olarak ölçüldüğü bildirildi. 

Doğu’da etkili olan sağanak yağışın Perşembe gününe kadar devam edeceğini belirten meteoroloji bölge müdürlüğü yetkilileri, yüksek kesimlerde ise yağışın kar şeklinde olacağını ifade ettiler. Yetkililer, bölgede önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğini belirttiler. 

5 GÜNDE 22.6 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Erzurum’a son bir haftada metrekareye 22.6 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Yetkililer, 22 Ekim’de başlayan ve halen etkisini sürdüren yağmurun mevsim normallerinde olduğunu kaydettiler. 

Yetkililer, Erzurum’da önümüzdeki 3 gündeki hava sıcaklıklarının gündüz 10, gece ise 4 derece olarak beklendiğini kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 16:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?