7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Doğulu ve Gürcü işadamlarından imza

ERZURUM’DA DOĞULU VE GÜRCÜ İŞADAMLARI İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİNE İMZA ATTI

Gürcistan 'Alım Heyeti' Erzurum'a geldi. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından koordine edilen toplantıya Gürcistan'dan 55 katılımcı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 24 ilden 115 firma katıldı.

Palan Otel'de gerçekleştirilen ve yarın sona erecek programda, Türk ve Gürcü işadamları ikili anlaşmalara imza attı.

DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, yaptığı açıklamada, Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de başlayan ikili görüşmelere, Türkiye'den 24 ilde toplam 125 firma temsilcisinin katıldığını söyledi.

İkili görüşmelere Gürcistan'dan da 55 firmanın katıldığını ifade eden Kabakuş, şöyle konuştu:

“Amacımız komşu ülkelerle ihracat hacmimizi artırmak. Gürcistan'la olan ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Gürcistan'la ihracatımız olması gereken potansiyeli yansıtmamaktadır. Son yıllarda özellikle global kriz sebebiyle ticari hacimde bir azalış seyri yaşanmıştır. Umarız buradaki görüşmelerden çıkacak anlaşmalar, ticarete yeni bir canlılık kazandırır.”

Kabakuş, DAİB olarak hedeflerinin ileride Gürcistan'la 2.5 milyar dolar ihracat yapmak olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgemizin kalkınması için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Tahminimiz burada yapılacak görüşmeler sonrasında en az 20-30 milyon dolarlık anlaşmaların imzalanmasıdır. Uzun vadeli hedefimiz de 2,5 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Gürcü yetkililerin de görüşmelere ilgisinden memnunuz.”

Kabakuş son olarak, ikili görüşmelere katılan firmaların gıda, inşaat, mobilya ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.

ERZURUM’DA DOĞULU VE GÜRCÜ İŞADAMLARI İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİNE İMZA ATTI
ERZURUM’DA DOĞULU VE GÜRCÜ İŞADAMLARI İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİNE İMZA ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 13:34:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 20:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?