6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Doğunun yatırım çöplüğü Erzurum

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum’da yarım kalmış ve kapalı fabrikaların faaliyete geçmesi halinde ekonomiye ciddi bir katkı sağlanacağını söyledi.

Erzurum’da yarım kalmış 5’i özel, 4’ü kamuya ait toplam 9 fabrika ve 23 kapalı fabrika bulunuyor. ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, yarım kalmış 9 fabrikanın tamamlanması için 7 milyon 325 bin dolara ihtiyaç olduğunu belirterek, fabrikaların bugünkü değerinin 3 milyon 400 bin dolar olduğunu kaydetti. Yücelik, 9 fabrikanın bitirilerek hizmete girmesi halinde 860 kişiye de iş imkanı sağlanacağını söyledi.

ETSO Başkanı Yücelik, kapalı olan 23 özel işletmenin çalışması halinde ise 2 bin 43 kişiye istihdam sağlanacağını dile getirdi. Kapalı işletmelerin faaliyete girebilmesi için 16 milyon 65 bin dolara ihtiyaç olduğunu ifade eden Yücelik, atıl vaziyetteki yatırımın 69 milyon değerinde olduğunu belirtti. Kapalı 23 firmanın hizmete girebilmesi için işçi başına 7 bin 813 dolar yatırım yapılması gerektiğini hatırlatan Yücelik, kapalı ve yarım kalmış yatırımların sermaye yetersizliği, ekonomik krizler ve güvensizlik ortamından dolayı hizmete giremediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 12:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?