7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Dokuma kursundan canlı yayın

İPEK HALI DOKUMA KURSUNDAN CANLI YAYIN

TRT Erzurum Radyosu, Aziziye-Pendik Kardeş Belediye Sanat Merkezi’nde açılan İpek Halı Dokuma Kursu’ndan canlı yayın yaptı.

Yapımcılığını Feridun Fazıl Özsoy’un yaptığı “Yöremizden” adlı programda, kurs öğretmeni Zeliha Serttek ve kursiyerlerle röportaj yapıldı.

Aziziye ile Pendik belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği kursa katılan 25 bayana İŞKUR aracılığıyla maaş veriliyor.

Kursta gördüğü manzara karşısında şaşırdığını dile getiren Özsoy, küçük bir alanda, üç beş kursiyerle karşılaşacağını hayal ettiğini ifade ederek, “Küçük bir işletme bekliyordum, fakat buraya gelince şaşırdım. Son derece modern dizayn edilmiş, temiz ve güzel bir ortamla karşılaştım.” dedi.

25 BAYAN MESLEK SAHİBİ OLUYOR

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’in cazibe merkezleri toplantısında bulunması nedeniyle katılamadığı programda, eğitmen Zeliha Serttek, kurs hakkında bilgi verdi. 25 kursiyerlerinin bulunduğunu ve bir ay gibi kısa sürede büyük mesafe kat ettiklerini söyleyen Serttek, “Kursiyerlerimiz meslek sahibi olacak şekilde yetiştiriliyor. Burada maaş alarak hem meslek sahibi oluyor, hem de aile bütçelerine katkı sunuyorlar.” diye konuştu.

Halıların saf ipekten dokunduğunu kaydeden Serttek, pazarlama görevini Pendik Belediyesi’nin üstlendiğini vurguladı. Serttek, kursiyerlerin evde dokuyup satabilmeleri için de malzeme desteği sunulacağını sözlerine ekledi.

Kursa katılan bayanlar da memnuniyetlerini dile getirdiler. Para kazanarak, meslek öğrenmekten mutlu olduklarını ifade eden kursiyerler, kursu düzenleyen Aziziye ve Pendik belediye başkanlarına teşekkür ettiler.

İPEK HALI DOKUMA KURSUNDAN CANLI YAYIN
İPEK HALI DOKUMA KURSUNDAN CANLI YAYIN
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 16:59:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 18:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?