4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Domuz gribi 7 can aldı

ERZURUM'DA DOMUZ GRİBİ SEBEBİYLE BUGÜNE KADAR 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Erzurum'da Pandemik grip (domuz gribi) sebebiyle bugüne kadar 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik tarafından yapılan açıklamada, Erzurum'da ilk domuz gribi vakasının görüldüğü 18 Ekim 2009 tarihinden itibaren bu hastalık sebebiyle yatan hasta sayısının 301'e ulaştığı açıklandı.

Mevcut durumda 24 hastanın pandemik grip teşhisi, 22 kişinin ise hastalık şüphesiyle hastanelerde tedavi gördüğünü bildiren Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Vançelik, söz konusu hastalardan 15'inin yoğun bakım ünitelerinde yattığını, 5 vakanın ise durumunun daha ağır olduğu için solunum cihazına bağlı olarak tedavilerine devam edildiğini belirtti.

Erzurum'da ikamet eden kişilerden domuz gribi nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiğini, yoğun bakım veya solunum cihazı gereken komşu illerden gelen çok sayıda hastadan da 3'ünün hayatını kaybettiğini bildiren Doç. Dr. Vançelik, Erzurum'da hayatını kaybeden hastalardan birisinin hamile olduğunu ve hamilelerin diğer kişilere oranla 6 kat daha fazla risk altında bulunduklarını vurguladı.

Sağlık Bakanlığı'nın hamileler için temin ettiği katkı maddesi içermeyen aşıların halen sadece gebe olan vatandaşlara toplum sağlığı merkezleri ile Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nde uygulandığını anlatan Doç. Dr. Vançelik, "Halen gebelerimize, 6 ay-50 yaş arasındaki tüm vatandaşlarımıza ve 50 yaşın üstündeki kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza, ayrıca kritik kamu hizmetlerinde görev yapan vatandaşlarımıza yaş sınırı olmaksızın aşı uygulamasına devam edilmektedir. 10 yaş altında olup ilk aşı dozlarının üzerinden en az 3 hafta geçmiş olan çocuklarımızın ikinci doz aşılarını yaptırmaları önem arz etmektedir. Bundan sonraki süreçte halkımızın hasta ve ölen kişi sayısını takip etmeyi bırakıp bu hastalığın kendilerini de hasta edebileceğini bilerek tek ve en etkili korunma yöntemi olan aşılanma konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Özellikle bu hastalığın daha ölümcül seyrettiği çocuklar ve sürekli hastalığı olanların mutlaka aşılanmalarının gerektiğini önemli vurgulamak isterim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 15:37:03
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 18:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?