7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Dondurmaya dikkat!

DONDURMAYA DİKKAT

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma sıcaklıkların arttığı son günlerde oldukça çok fazla tüketiliyor.

Karbonhidrat içeriği fazla olan ve yağlı sütten yapılan dondurma, içine eklenen çikolata ve meyveler ile kalori yükünü artırdığından dolayı çok fazla tüketildiği zaman kilo alınmasına sebep oluyor.

Tüm besinlerde olduğu gibi kontrolsüz aşırı tüketim, tek başına bir etken olmasa da obizete riskini artırıyor. Pastorize sütten yapılmayan dondurma ise insanalrda gıda zehirlenmesine sebep olabiliyor.

Çocuk beslenmesinde de önemli bir role sahip olan dondurma, pastorize edilmiş sütten elde edildiğinde ve hijyenik ortamlarda üretildiğinde çocuklar açısından bir zarar teşkil etmiyor.

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, henüz tam gelişmemiş çocuklarda dondurma tüketimi çocuklarda solunum yollarında enfeksiyon bozukluklarına sebep olabiliyor. Uzmanlar, dondurmanın sütten yapılmasına karşın karbonhidrat şekeri içermesinden dolayı çocuklarda aşırı tüketilmesinin ishale sebep olabileceğine işaret ediyorlar. Uzmanlar, “Özellikle süt ve süt ürünlerini az tüketen çocuklarda kalsiyum kaynağı olarak tüketimi teşvik edilebilir. Çocuk beslenmesinde kalsiyum gereksinimlerinin karşılanmasında önerilen bir çok gıda arasında yer almayan dondurma çocuklara verildiğinde oda sıcaklığına yakın bir ısıda verilmelidir” dediler.

DONDURMAYA DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:35:04
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?