6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

DONUYORUZ

KURBAN Bayramı'nın ikinci günü yağan yoğun kar yağışı ardından Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığı büyük ölçüde düştü.

Erzurum'da hava sıcaklığı sıfırın altında 32 derece olarak ölçülürken kent merkezinde çok sayıda ev ve işyerinin su sayaçları patladı, araçlar çalışmadı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü kar yağışının beklenmediği bölgede soğuk havaların etkili olduğunu bildirirken halkı uyardı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre, bölgede gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Ağrı’da 29, Ardahan’da 27, Kars’ta 22, Erzincan’da 14, Muş’ta 12 ve Iğdır’da 11 olarak ölçüldü.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Vahit Kılınboz, kentte her yıl kış aylarında aşırı soğuktan ortalama 5-6 bin su sayıcının patladığını bildirdi. Hava sıcaklıklarının sıfırında altında 15 ila 20 derecinin altına düştüğü Erzurum’da, özellikle sobalı evlerde günde 25-30 su sayacının patladığını hatırlatan Kılınboz, patlayan sayaçların ücretsiz değiştirildiğini söyledi. Abonelerden su sayaçlarına gerekli yalıtımı yapmalarını isteyen Kılınboz, “Evde bulunmayanların, vanaları kapatıp, tesisattaki suyu boşaltmaları halinde de sayaçların patlaması önlenir” dedi.

Soğuk havaların hastalıkları tetikleyici olduğunu belirten doktorlar ise, özellikle yaşlı ve çocuklar ile kalp, astım ve diyabet gibi sağlık sorunları olanların havanın çok soğuk olduğu günlerde zorunlu kalmadıkça sokağa çıkmaması gerektiğini söyledi. Uzmanlar, son günlerde artan soğuklarla birlikte hasta sayısında da her geçen gün artış olduğu belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 12:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?