7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

DOSİAD başkanından çağrı

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir, Erzurum değerlerinin, ülke vizyonuna taşınması yolunda emek sarf edenlere destek verilmesi gerektiğini belirterek, “beşeri sermayemizi markalaştıranlara teşekkür borçluyuz.” dedi.

Kızılay Başkanı Mithat Turgutcan’ın Erzurum için olduğu kadar bölge ve ülke içinde önemli bir isim olduğunu, dimağı ve yüreği Erzurumla beslenen bir hizmet erbabının TBMM tarafından ödüllendirilmesinin aynı zamanda Erzurum değerlerine hak teslimi olduğunu söyleyen Aydemir, TBMM Başkanı Köksal Toptan başta olmak üzere tüm Başkanlık kuruluna müteşekkir olduklarını kaydetti.

Coğrafi mekanların sakinleriyle ve değerleriyle önemli olduğunu, Erzurum’un tarihsel süreçte ülkeye armağan ettiği yüksek şahsiyetlerle önemli bir yer edindiğini hatırlatan Aydemir, “Erzurum değerlerini tüketen bir il olmaktan çıkıp, değerlerini besleyen ve destek veren bir il anlayışını sahiplenmeli. İlin geleceğine sağlam ve istikrarlı temeller, yüksek değerlerle atılabilir. Böylesi bir güç ve ifade birlikteliği, Erzurum’u kalkınma ve gelişme yolunda diri tutar, ildeki yaşam heyecanını tetikler, geri kalmışlığın hakim olduğu vizyon aydınlanır” yorumunu yaptı.

ERZURUM KENDİNİ AŞMAK ZORUNDA

Erzurum’un, farklı, özellikli lider insan tipini her alanda çıkarabilecek maya barındırdığını, ancak bu kapasitesini çeşitli nefsi hesapların gündem oluşturması sebebiyle ifade edemediğini vurgulayan Aydemir, “ artık Erzurum kendini aşmak ve ülke gündemine değerleriyle kendisini taşımak durumundadır. Hangi alanda olursa olsun, hangi zihni formata sahip bulunursa bulunsun, bu toprağın değerleriyle beslenmiş insanlarımızı önce biz sahiplenmeli, değerlendirmeli ve onlara destek olmalıyız. Öznel yaklaşımlara izin vermemeli, Erzurum paydasında bulunmalıyız” dedi.

BEŞERİ SERMAYEYE ÖNCELİK

Özellikle son yıllarda Sivas başta olmak üzere kalkınma ve gelişme disiplinini yakalamış birçok Anadolu ilinde, önceliğin beşeri sermayeye verildiğini, insan kaynaklarının değerlendirilmesi sonucunda bu illerin geri kalmışlık seyrinden çıkarak gelişme performansı kazandığını hatırlatan Aydemir, “İllerin adı yetiştirdiği değerlerle anılıyor artık. Biz, bu gerçeği kavramak, anlamak ve hayata geçirmek noktasında geç kalmamalıyız” vurgusunu yaptı.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?