4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

DTP Hınıs ve Karaçoban mitingi

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Erzurum'un Karaçoban ve Hınıs ilçelerindeki mitinginde konuşan Muş Milletvekili Nuri Yaman, hükümeti ve TRT Şeş'i hedef aldı.

Partisinin Erzurum'un Karaçoban ilçesinde düzenlediği mitinge katılan DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman, partililerinin, terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlarıyla karşılandı. Erzurum Caddesi üzerinde yaklaşık 500 kişiye hitap eden ve konuşmasını Kürtçe olarak yapan Milletvekili Yaman, AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Mitingi izleyen polis, Kürtçe konuşması nedeniyle seçim kanununa muhalefet ettiği ileri sürülen DTP Milletvekili Yaman hakkında tutanak hazırladı.

Daha sonra bir konvoy eşliğinde Hınıs ilçesine geçen Milletvekili Yaman, Hınıs ilçe meydanında halka hitap etti. Buradaki konuşmasının bir bölümünü Türkçe yapan Yaman, "Bugüne kadar sizi yönetenler 85 yıldır sizi yok sayanlar. Sizin kimliğinizi, kültürünüzü, dilinizi yasaklayanlara bu seçimlerde cevap vereceksiniz. Daha birkaç gün önce sizin anadilinize, sizin öz benliğinizle, sizin adınıza konuşan Ahmet Türk'ün konuşmasının nasıl kesildiğini ve nasıl sansür edildiğini, nasıl antidemokratik uygulamayla karşı karşıya kaldığını gördünüz. 85 yılın rüşveti olarak bir göz boyama ile sözüm ona size TRT Şeş'i sundular. Sizin inkar edilen kimliğinizi, yasaklanan dilinizi inkar eden zalimlere zorba yönetimlere, 'Dur' diyeceğiniz günler gelmiştir" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 16:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berdankara IP: 85.99.137.xxx Tarih : 2.03.2009 20:20:48

ben DTP nin kazanmasını istiyorum inşallah kazanazak  akp ye kapat olacak teşekürler by