4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

DTP'den operasyon açıklaması

DTP Erzurum İl Başkanı Medeni Aygül, partilerine yönelik yapılan operasyonların sonlandırılmasını istedi.

Beraberinde partisinin İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte parti binasında basın açıklaması yapan DTP İl Başkanı Aygül, "Erzurum'da Hınıs Belediye Başkan Adayımız Mehmet Diyadin İmre ve Palandöken İlçe Başkanımız Erdal Özakçıl gözaltına alınıp tutuklanmıştır. Bunun akabinde Genel Başkan yardımcılarımız, MYK üyelerimiz, Belediye başkan yardımcılarımız, il, ilçe yöneticilerimiz ve eski yöneticilerimizin de bulunduğu 70 kişi gözaltına alınmışlardır. Hatırlatmak istediğimiz olay şudur; Kürtler barış ve demokrasi yolunda nasıl bir duruş sergileyeceklerini 29 Mart seçimlerinde ortaya koymuşlardır" dedi.

"Kürt sorunu yakıcı bir sorundur" diyen Aygül, "Bu operasyon hazımsızlığın göstergesidir. Partimiz dün olduğu gibi bugün de barışı tüm içtenliği ile savunmaya bu anlamda verilecek her türlü bedeli vermeye, onurlu ve dik duruşu ile tüm bu olumsuz gelişmelere karşı durmaya devam edecektir. Operasyonlara derhal son verilmeli, gözaltına alınan tüm yöneticilerimiz derhal serbest bırakılmalıdır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necati yavilioğlu IP: 78.186.69.xxx Tarih : 15.04.2009 16:40:51

lanet olsunki size PKK yı savunarak barış kelimesini kullanmak hangi akla mantığa sığıyor ismine tezat beyefendi (Medeni) ben erzurumun Yavi Köyündenim benim köyümde onlarca şehit var 18 yaşında vurulanlar 3-5-7 yaşında çocuğu olanlar ben şimdi o şehitleri bırakıp seni mi dinleyecem Allah'ın izniyle kanımın son damlasına kadar o şehitlerimin kemiklerinin sızlamasına izin vermeyecem lanet olsun size ve sizin gibilere hepiniz ermeni çocuğusunuz bakın bakalım destek verdiğiniz çapulcu örgütün önde gelenlerinin aslı ve dini ne (Ermeni-Hristiyan) bu adamlar? işte benim Kurtuluş savaşında omuz omuza savaştığım kürt kardeşlerimi düşman etti siz maşa olmaya devam edin ermeniler sıkışmış orda kıpırdayamıyor sizde aynı olusunuz Allah ıma şükürler olsunki bu zamana kadar Yüce Türk Milleti'ne yanlış yapanlar iflah olmamış Osmanlı'yı arkadan vuranları (Orta Doğu) görüyoruz günümüzde yayınlarsanız sevinirim TEŞEKKÜRLER